időjárás 15°C Eliza, Eszter 2022. május 24.
logo

Megvolt José Mourinho első római összetűzése

Magyar Nemzet
2021.09.27. 17:38 2021.09.27. 18:39
Megvolt José Mourinho első római összetűzése

Miután csapata, az AS Roma vasárnap 3-2-re kikapott a városi rivális Laziótól, José Mourinho nem volt hajlandó részt venni a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, mivel a nézetei nem egyeztek a szervezőkével. A portugál vezetőedző inkább sietősen távozott a helyszínről.

A José Mourinho irányította AS Roma remekül kezdte az idényt, három sikerrel nyitott a bajnokságban. A következő három fordulóban viszont két vereségbe is belefutottak a Farkasok, legutóbb, vasárnap a Lazio 3-2-re gyűrte le őket a Serie A-ban. 

A portugál vezetőedzőnek a vereség után a sajtótájékoztatón lett volna jelenése, ámde az 58 éves szakember úgy döntött, hogy inkább kihagyja az eseményt. A LaLazioSiamoNoi arról számolt be, az eset hátterében az állt, hogy Mourinho összekapott a Sky Sport tudósítójával, Angelo Mangiantéval.

Valójában nem ez volt a helyzet. A La Gazetta dello Sport közzétett egy videót, amelyből kiderült a valódi indok. Az AS Roma mesterének az nem volt az ínyére, ahogy a Lazio a találkozók utáni sajtótájékoztatókat szervezi. A kék-fehérek ugyanis a koronavírus-járvány kirobbanása óta nem engedik az újságíróknak, hogy közvetlenül az edzőkhöz intézzék a kérdéseiket, ehelyett el kell küldeniük őket a klub egyik munkatársának, aki közvetítik azokat a két csapat trénerének.

Nem a Lazio az egyetlen klub, amely a járványhelyzet miatt e megoldás mellett döntött, de Mourinhót ez nem érdekelte, ő nem szeretett volna részt venni egy ilyen formában lebonyolított sajtótájékoztatón. A videón látható, ahogy a BL-győztes portugál a Serie A egyik képviselőjével vitatkozik erről.

– A Lazio döntsön csak a saját edzője dolgáról, én akarok beszélni az újságírókkal – jelentette ki Mourinho.

A sikeredző erre azt a választ kapta, hogy a Lazio szabályait kell követniük, mivel ő a házigazda. A Roma mestere így felelt:

– Rendben, rendben, akkor beszéljenek csak vele – utalt Mourinho Maurizio Sarrira, a hazaiak mesterére. 

Az esetről készült videót ITT tekinthetik meg.

A borítóképen: José Mourinho a Lazio elleni bajnoki mérkőzésen. Fotó: EPA/Riccardo Antimiani