A Hertha főnöke kijelentést tett Dárdai Pál jövőjéről

Fredi Bocic, a Hertha sportigazgatója kijelentette, hogy Dárdai Pál élvezi a klub teljes támogatását, és hisz abban, hogy a magyar vezetőedzővel megtörténik a kedvező fordulat. Egyben világossá tette, hogy a válogatott meccsek miatti szünetben muszáj változtatni valamin.

Magyar Nemzet
2021. 10. 04. 11:52
VfL Bochum vs Hertha BSC
epa09464026 Berlin's head coach Pal Dardai reacts during the German Bundesliga soccer match between VfL Bochum and Hertha BSC in Bochum, Germany, 12 September 2021. EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FRIEDEMANN VOGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga legutóbbi fordulójában a Hertha hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Sallai Rolandot csereként bevető Freiburgtól. Ezzel a berliniek hét forduló után öt vereséget számlálnak, húsz gólt kaptak, a két győzelmüket pedig a két újonc ellen aratták.

Hogy mennyire veszélyes helyzetben van a klub, azt jól jelzi, hogy története alatt mindössze kétszer kapott ki ötször a Bundesliga első hét fordulójában, 1990-ben és 2009-ben, s mindkétszer kiesett az idény végén.

Mivel a Hertha háza tájáról több nyilvános kritika is érte vezetőedzőt az utóbbi időben, ráadásul sajtóhírek szerint a csapat már tárgyalásokba is kezdett Edin Terziccsel, aki korábban a Dortmundot vezette, a válogatott meccsek miatti szünet ideális időpont lehetett volna az edzőváltásra, amit az újabb vereség után különösebben magyarázni sem kellene.

De Fredi Bobic sportigazgató most hitet tett Dárdai Pál mellett.

– Összességében a csapat teljesítménye rendben volt, ezt megmondtam Palinak is. Jó volt a játékosok testbeszéde, láttam, hogy igyekeztek túllépni a határaikon, ez pedig pozitívvá tesz a jövőre nézve – nyilatkozta a Bobic a Bildnek.

A berlini sportigazgató azt is hozzátette, hogy Dárdai támogatottsága teljes, és a válogatott meccsek miatti szünet után, a Frankfurt elleni, október 16-i bajnokin is biztosan ő ül majd a Hertha kispadján.

Bobic ugyanakkor egyértelművé tette, hogy valamin változtatni kell a szünetben: – Gyorsan talpra kell állnunk, mert lemaradtunk. Mindent meg kell tennünk, hogy az ősszel felzárkózzunk!

Ezzel Dárdai Pál is egyetértett, aki azt is elárulta, hány pontot vár el csapatától a téli szünetig:

Több mint húsz pontot kell szereznünk, hogy tisztességes karácsonyunk legyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.