Az ötgólos vereség után: néha megesik ilyesmi az edzőkkel

Visszavágott a Sahtar Donecknak a Real Madrid a múlt sérelmeiért, és kedden vendégként 5-0-ra ütötte ki a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjának mérkőzésén. Carlo Ancelotti tökéletesnek titulálta az összecsapást, míg kollégája, Roberto De Zerbi úgy ítélte meg, korábban már átélt ennél rosszabbat is.

Magyar Nemzet
2021. 10. 20. 11:48
Shakhtar Donetsk vs Real Madrid
epa09533146 Real’s Karim Benzema (L) celebrates after scoring the 5-0 lead during the UEFA Champions League group D soccer match between Shakhtar Donetsk and Real Madrid in Kiev, Ukraine, 19 October 2021. EPA/SERGEY DOLZHENKO Fotó: SERGEY DOLZHENKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid az előző idényben már a csoportjából is csak nagy nehézségek árán tudott továbbjutni. Ennek egyik oka az volt, hogy a királyi gárda a Sahtar Doneck elleni mindkét mérkőzését (otthon 2-3, idegenben 0-2) elbukta.

A sors úgy hozta, hogy a spanyol sztárcsapat idén is összekerült a BL-ben az ukránokkal, de az egykori mumus ezúttal meg se kottyant a Realnak, és kedden Vinícius Junior (két gól és egy gólpassz) vezetésével vendégként vágott ötöt a Sahtarnak.

Íme a fiatal brazil első gólja:

– Nem ez volt a pályafutásom legszörnyűbb veresége, néha megesik az ilyesmi az edzőkkel – kezdte értékelését Roberto De Zerbi, a hazaiak vezetőedzője. – A csapatom futballozni akart, de ha a Real Madrid Real Madridként játszik, akkor bármelyik együttesnek fejtörést tud okozni, ma fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő. Mi sem játszottunk rosszul az első félidőben, de a középpályán túl sokszor veszítettünk labdát, így lehetősége nyílt az ellenfelünknek a kontrákra. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket általában nem szoktunk. De az még kevésbé tetszett, hogy a második gól után feltett kézzel folytattuk a játékot. Egy dolog 2-0-ra kikapni, de 5-0-nál már egészen más dolog, főleg egy olyan csapat számára, amely éppen alakulóban van. Nem akarok ilyen súlyos vereségeket látni – tette hozzá.

Kollégáját, a Real Madridot irányító Carlo Ancelottit lenyűgözte tanítványai kedd esti produkciója.

– Az ambícióink miatt produkáltunk egy tökéletes meccset. Az elmúlt időszakban elért eredményeink miatt létfontosságú volt, hogy jól szerepeljünk, és ezt megoldottuk. Remekül védekeztünk, minden szempontból frissek és élesek maradtunk a mérkőzés végéig – jelentette ki az olasz mester, majd Vinícius mellett az egész csapatát megdicsérte.

Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló:

Sahtar Donyeck (ukrán)–Real Madrid (spanyol) 0-5 (0-1)

gólszerzők: Krivcov (38., öngól), Vinicius Junior (51., 56.), (65.), Benzema (91.)

A csoport másik meccsén: 

Internazionale (olasz)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 3-1 (1-0)

gólszerzők: Dzeko (35.), Vidal (58.), de Vrij (67.), illetve Thill (52.).

Az állás: 

1. Sheriff Tiraspol 6 pont

2. Real Madrid 6

3. Internazionale 4

4. Sahtar Donyeck 1

A borítóképen: gólöröme. Fotó:  EPA/Sergey Dolzhenko

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.