Öt padlózás, iszonyatos csatát hozott Fury és Wilder meccse! + videó

Las Vegasban a 11. menetben minden elsötétült az amerikai bunyós szemei előtt.

2021. 10. 10. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban harmadszor csapott össze a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder nehézsúlyban a Bokszvilágtanács (WBC) trónjáért. A 2018-as döntetlen és a 2020-as Fury-győzelem (technikai KO a 7. menetben) után ezúttal is a Cigánykirály (The Gypsy King) nyert, a 11. menetben kiütötte az erejével az akkorra teljesen elkészült amerikait.

A Las Vegasban sorra került összecsapáson a harmadik menetben Wilder, a negyedikben kétszer Fury fogott padlót, de a címvédő brit volt fölényben. Wilder nagy szívvel  harcolt, s mivel az eddigi negyvenkét győzelméből negyvenegyet kiütéssel aratott (a Fury elleni veresége és döntetlenje mellett) – nem véletlenül Barna Bombázó a „művészneve” –, Fury figyelme egy pillanatra sem lankadhatott. Nem is lankadt, a tizedik menetben újra padlóra küldte ellenfelét. Majd a tizenegyedikben is, és ez már a találkozó végét is jelentette, Wilder zsákként dőlt el. A  Cigánykirály kiütést ígért, és tartotta is a szavát. (A nagy verést kapott Wildert később kórházba szállították kivizsgálásokra...)

A győztes Tyson Fury mérlege immár így módosult: 32 mérkőzés, ebből 31 győzelem (22 KO), 1 döntetlen; s harsányan jelentette ki, hogy továbbra is ő a világ legjobbja. Majd szokáshoz híven ezúttal is dalra fakadt a ringben.

Nos, a WBC és a The Ring világbajnoki öve valóban nála maradt, de azért csendben jegyezzük meg, hogy a WBA, a WBC, az IBF és az IBO világbajnoka az ukrán Olekszandr Uszik, aki két hete elvette ezeket a címeket egy másik brittől, Anthony Joshuától. A Fury–Uszik címegyesítő meccstől azonban egyelőre még messze vagyunk, Uszik köteles megadni a visszavágás lehetőségét Joshuának. Most Fury 125,5 kilóval mérlegelt, a 34 éves Uszik két hete 100 kilót nyomott, amikor egyhangú pontozással megverte a 109 kilós Joshuát – mi tagadás, érdekes bunyó lenne.

Borítókép: Deontay Wilder a padlón, innen már nem volt visszaút. Forrás: The Ring
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.