A Hertha főnöke elárulta, miért nem rúgta ki Dárdai Pált

Sokan és sokszor már készpénznek vették, hogy a magyar edző napjai meg vannak számlálva, de Fredi Bobic nem küldte el őt.

Magyar Nemzet
2021. 11. 05. 12:17
RB Leipzig vs Hertha BSC
Dárdai nem érezheti biztonságban az állását Fotó: EPA/FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel szinte nem telt el olyan hét, amelyben ne lett volna szó arról, hogy jövője bizonytalan a Hertha vezetőedzőjeként. Sajtóhírek szerint a klub többször, több edzővel már tárgyalásokig is eljutott, a hírekben konkrétan megjelölt utódjelölt volt a korábban a Dortmunndnál dolgozó Edin Terzić, legutóbb pedig a Schalkénál sikeres munkát végzett Domenico Tedesco is.

Dárdai Pál azonban a mai napig maradt a helyén, noha a klub nagybefektetője, Lars Windhorst is nyomást gyakorolt a változás érdekében. Hogy a szakmai ügyekben döntéshozó sportigazgató, Fredi Bobic miért tartott ki mégis a magyar edző mellett, azt a Transfermarktnak árulta el.

– Azért nem állítottuk fel Dárdait a kispadról, mert meg akartam mutatni, hogy nyugalomra és stabilitásra van szükségünk. Azt ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy ilyen vereségsorozat nem fordulhat elő túl gyakran – utalt Bobic arra, hogy a Hertha három vereséggel indította az idényt, majd szeptember végén, október elején volt két újabb, egymást követő kudarca a Bundesligában.

Dárdai egyszer nyilvánosan ki is fakadt az eredménytelenség hatására, a viták pedig a keret nyári átalakítására is kitértek. Nyáron tizenketten távoztak a berlini csapattól, a nagy jövés-menés pedig nem tett jót az idény eleji formának, főleg, hogy a nyári Eb miatt eleve rövidebb volt a teljes értékű felkészülési idő. Bobic arról is beszélt, mi a szerepe Dárdainak az átigazolásokban.

– Bizonyos edzők az átigazolási időszakban idegesen telefonálgatnak és kérdezősködnek szinte óránként. Dárdai ezzel szemben nyugodt, azzal dolgozik, amit kap. Részese szeretne lenni a folyamatnak, de nem folyik bele olyan mélyen, mert szerinte ez a vezetőség feladata – fogalmazott Bobic, aki hozzátette, a Herthánál hosszú távon gondolkodnak, ezért sem a szurkolók, sem a média befolyásának nem adnak teret.

A Hertha a Bundesliga előző fordulójának kikapott a Hoffenheimtől, vasárnap a Leverkusen ellen hazai pályán javíthat. Tíz forduló után a 12. helyen áll a klub a Bundesligában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.