Ez a vereség most roppant kínos Dárdai Pálnak

Elveszítette a berlini derbit a Dárdai Pál vezette Hertha, amely 2-0-ra kapott ki az Union otthonában. A fiú, Dárdai Márton hibája is kellett ahhoz, hogy a magyar edző csapata a vereséggel újra gödörbe kerüljön. Megint erőre kaphatnak a Dárdai Pál kirúgását sürgető hangok. Sőt, Michael Rummenigge már a meccs előtt számonkérte a „szivarozó” klublegendát.

Magyar Nemzet
2021. 11. 20. 20:45
RB Leipzig - Hertha BSC
25 September 2021, Saxony, Leipzig: Football: Bundesliga, RB Leipzig - Hertha BSC, Matchday 6, at Red Bull Arena. Hertha coach Pal Dardai gestures on the sidelines. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fuball Liga and the DFB Deutscher Fuball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen sima volt a berlini derbi, ugyanis a hazai pályán játszó Union már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Ehhez középső fia, Dárdai Márton hibája is kellett, aki tisztázhatott volna a gól előtt, ám luftot rúgott. Fél óra elteltével pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn. 

A Hertha az első félidő hajrájában szépített, de a VAR les miatt elvette a találatot, így maradt a kétgólos hátrány. Dárdai csapata, amelyben a 19 éves Márton végig a pályán maradt, képtelen volt a második félidőben javítani.

A vereség nemcsak azért kínos a Herthának, mert a „kistestvér” páholta el, hanem azért is, mert ezzel megint már három meccse nem tudott nyerni a klub. Októberben zsinórban három mérkőzésen győzött Dárdai együttese, kettőt a Bundesligában, egyet a Német Kupában vett sikerrel, és akkor úgy tűnt, kilábalt az idény eleji gödörből a gárda, stabilizálódhat a helyzete.

Csakhogy azóta a Hoffenheim ellen vereség, a Leverkusen ellen odahaza döntetlen, majd most az Union ellen újabb vereség következett, tehát a legutóbbi három bajnokiján a megszerezhető kilencből mindössze egy pontot tett zsebre a Hertha. 

Ez pedig baj, ugyanis ismét közel került a csapat a veszélyes zónához, a pénteken a Bayern Münchent nagy meglepetésre legyőző, 15. helyezett Augsburg egy pontra megközelítette a berlinieket. Eközben azt sem lehet könnyű megemészteni a Herthánál, hogy az Union a derbin aratott sikerével az ötödik helyre ugrott előre a tabellán.

Vélhetően Dárdai Pál újra a támadások kereszttüzébe kerülhet, hiszen ebben az idényben folyamatosan kapja a kritikákat, amelyeket csak ideig-óráig tudott lehalkítani egy-egy sikeresebb, ám rövid ideig tartó periódussal. Már meg is jelent az újabb kritikus hang a magyar edző irányába, méghozzá a korábbi német válogatott, Michael Rummenigge szájából, aki a Bayern München legendájának, Karl-Heinz Rummeniggének a testvére.

– Dárdai Pál ízig-vérig herthás, de sportszakmailag még nem győzött meg, és akkor vesztett a szememben, amikor az előző idényben a kiesés elkerülése után szivarozva adott interjút élő adásban. Egyáltalán nem találtam helyénvalónak, hogy egy ilyen klubnál a bennmaradást úgy ünnepeljék, mint egy bajnoki címet – nyilatkozta Rummenigge.

Borítókép: Dárdai Pál a Hertha edzőjeként (Fotó: DPA/Robert Michael)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.