Két újonc, több visszatérő Marco Rossi idei utolsó keretében

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a San Marino és a Lengyelország elleni vb-selejtezőre. Két fiatal újonc, Kiss Tamás és Balogh Botond is meghívót kapott, sérülése után pedig visszatérhetett a keretbe Szalai Ádám, Fiola Attila és Varga Kevin is.

2021. 11. 02. 15:19
ROSSI, Marco
London, 2021. oktber 11. Marco Rossi, a magyar labdarg-vlogatott szvetsgi kapitnya a Wembley Stadionban tartott sajttjkoztatn Londonban 2021. oktber 11-n. A labdarg vilgbajnoki selejtezk 8. forduljban a magyar vlogatott oktber 12-n este a Wembley Stadionban, az angolok otthonban lp plyra. MTI/Kovcs Tams Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott november 12-én, pénteken San Marino ellen vívja idei utolsó hazai mérkőzését, majd november 15-én, hétfőn Lengyelországban zárja az évet. Utóbbi találkozón a FIFA büntetésének értelmében nem lehetnek jelen magyar szurkolók.

Bár matematikailag még nem, gyakorlatilag már eldőlt, hogy a magyar válogatott nem jut ki a 2022-es katari világbajnokságra, sőt még a selejtezőcsoport harmadik helyének megszerzése sem reális. A pont nélkül álló San Marino ellen minden körülmények között kötelező a győzelem, az viszont még elképzelhető, hogy a lengyelek számára nagyon fontos lesz az utolsó fordulós találkozó. Magyar szempontból viszont már a távolabbi jövőt lehet szem előtt tartani, így Marco Rossinak talán lehetősége nyílhat kísérletezni.

A keretet nem forgatta fel a szövetségi kapitány, mindössze két újoncot hívott be: Balogh Botondot (Parma), aki már Angliába is a kerettel tartott, valamint a szintén U21-es válogatott Kiss Tamást (Cambuur). Igaz, Rossi már a korábbi meccsek során is jelezte, hogy nem tud túl sok játékosról, akit kipróbálhatna a válogatottban a bevált labdarúgók mellett. Akik viszont ott vannak a keretben, azok közül többen nagyobb szerephez juthatnak, mint eddig.

– Kevés olyan játékos lesz, aki mindkét meccs mindkét félidejét végigjátssza, San Marino ellen több olyan futballistának is esélyt tervezek adni, akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Ez nem azt jelenti, hogy alábecsülném az ellenfelet, viszont szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy útmutatást kapjak azt illetően, mire számíthatok tőlük. Egyelőre egy klub sem jelezte, hogy az első mérkőzésünk után visszarendelné valamelyik játékosát. R remélem, ez így is marad, hiszen a második meccsünk lesz a nehezebb feladat.

Az októberi kerethez képest kimaradt a sérült valamint Nikolics Nemanja, Holender Filip és Varga Roland. Visszakerült viszont sérülése után Varga Kevin és a csapatkapitány, is.

– Ádám fizikálisan helyreállt, viszont nincs sok játékperc a lábában a visszatérés óta. Azok között lehet, akik a legtöbb lehetőséget kapják a két meccsen. Egyrészt szüksége van a játékpercekre, másrészt az, hogy a Bundesligában mennyi mérkőzés van már a háta mögött, jól tükrözi az ő szintjét a nemzetközi porondon.

Rossi azt is elárulta, hogy az elmúlt hetekben koronavírusos megbetegedés miatt nem játszott a Ferencvárosban, de a klub úgy tájékoztatta a szövetségi kapitányt, hogy a védő a héten már játszhat, ezért kapott meghívót a válogatottba is, a hasonló cipőben járó Dibusz Déneshez hasonlóan.

Noha valódi tétje már nincs az összecsapásoknak a magyar válogatott számára, továbbra is fontosabbnak tartja az eredményt a mutatott játéknál.

– A teljesítményt az eredmény alapján ítélik meg, a jó játék hamarabb elfelejtődik. Ugyanakkor a kettő bizonyos mértékig együtt jár, a jó eredményhez jó futball is kell. San Marino ellen elvárom a játékosoktól, hogy megmutassák, mire képesek a labdával, és szép focit játsszanak. Ez érvényes a lengyelországi összecsapásra is, noha tudjuk, hogy az ellenfél milyen játékerőt képvisel. A legutóbbi, angliai teljesítményből azonban erőt meríthetünk, azon a meccsen a játékosok bizonyították, hogy kiérdemelték a bizalmamat – fogalmazott Rossi.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), (FTC), (RB Leipzig)

Védők: Balogh Botond (Parma), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod), (Omonia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), (RB Leipzig), (Fenerbahçe)

Középpályások: (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), (Pisa), Loic Nego (Mol Fehérvár),  (DAC), (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Hahn János (DAC), Kiss Tamás (Cambuur), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasımpaşa).

Borítókép: Marco Rossi szövetségi kapitány. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.