Megköszönte Solskjær munkáját a Manchester United

Nem a bejelentés, csupán annak időzítése volt kérdéses. Vasárnap délben a Manchester United hivatalosan is megerősítette, hogy felmentette állásából Ole Gunnar Solskjært, helyesebben ahogy a közleményben olvasható, megköszönte az eddigi munkáját. Egyelőre nincs meg a norvég tréner utódja, de közimert, hogy a vezetők Zinédine Zidane-t szeretnék szerződtetni vezetőedzőnek. Ideiglenesen az eddigi másodedző, Michael Carrick veszi át a csapat irányítását.

Magyar Nemzet
2021. 11. 21. 12:53
Manchester United vs Liverpool FC
epa09544120 Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer reacts after the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool FC in Manchester, Britain, 24 October 2021. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Watford elleni 4-1-es vereséget követően valószínű volt, hogy az újabb kudarcot már nem ússza meg a Manchester United vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjær. Vasárnap délben hivatalosan közleményt adott ki a klub.

„A Manchester United bejelentette, hogy Ole Gunnar Solskjaer távozik a menedzseri pozícióból. Köszönünk mindent, Ole!” – olvasható benne. Ez a lényeg, a többi már csupán a klub korábbi játékosának kijáró kötelező tisztelet.

„Ole mindig is legenda marad a Manchester Unitednél, és sajnáljuk, hogy meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntés. Noha az elmúlt hetek csalódást keltő eredményeket hoztak, nem szabad elfelednünk mindazt a munkát, amit az elmúlt három évben letett az asztalra a hosszú távú céljaink elérése érdekében. Köszönetet mondunk Olénak a fáradhatatlan munkájáért és a legjobbakat kívánjuk neki. A klub történelemkönyvébe nemcsak játékosként, de emberként és menedzserként is beírta magát – nagyon sok szép pillanatot köszönhetünk neki. Mindig a Manchester United családtagjaként fogjuk köszönteni az Old Traffordon.”

Igen, így is lehet, helyesebben így kell.

A közleményben az is olvasható, hogy az új vezetőedző kinevezéséig az eddigi másodedző, Michael Carrick – tehát nem Darren Fletcher technikai igazgató, ahogy a BBC korábban írta – veszi át a csapat irányítását.

A klub arról nem adott tájékoztatást, hogyan állnak a tárgyalások Zinédine Zidane-nal, de nyílt titok, hogy a vezetők és a tulajdonosok a francia szakembert szeretnék megnyerni vezetőedzőnek.

A vörös ördögök kedden a Villarreal vendégeként játszanak kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-mérkőzést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.