Mourinho inkább elmenekült a játékvezető elől

José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője az eltiltástól való félelem okán inkább megtartotta magának a véleményét csapata veresége után. A Farkasokat az AC Milan győzte le 2-1-re az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 11. 01. 11:40
null
epa09543941 Roma's coach Jose Mourinho reacts during the Italian Serie A soccer match AS Roma vs SSC Napoli at Olimpico stadium in Rome, Italy, 24 October 2021. Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Mourinho mögött nehéz napok állnak. A remek idénykezdet után megtorpant az AS Roma, és az elmúlt öt tétmeccséből mindössze egyet tudott megnyerni (mellette egy döntetlen és három vereség) – ráadásul közben a norvég FK Bodø/Glimt 6-1-re kiütötte a Farkasokat az Európa-konferencialigában, ami Mourinho pályafutásának legnagyobb bukása volt, hat gólt még soha nem kapott egyetlen csapata sem.

A fővárosiak legutóbbi mérkőzésüket, az AC Milan ellenit 2-1-re bukták el, s a portugál vezetőedzőt kiborította az újabb vereség. Mourinho a játékvezetésre volt dühös, mivel a véleménye szerint csapatát megfosztották egy jogos büntetőtől.

– Gratulálok a Milannak. Többet nem akarok mondani, egyébként nem állhatok majd a pálya mellett a következő fordulóban – nyilatkozta a DAZN-nek a rómaiak mestere. – Dühös vagyok, ez tiszteletlen volt a Roma szurkolóival szemben. Nem játszottunk jól, de mindent otthagytunk a pályán. Mi tiszteljük őket, mások nem, és ez idegesít – tette hozzá, majd elviharzott.

Mourinho a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját is hasonló sebességgel tudta le:

– Meg kellett erőltetnem magam, hogy ne várjam meg a bírót.

Serie A, 11. forduló:

AS Roma–AC Milan 1-2 (0-1)

gólszerzők: El Shaarawy (90+3.), ill. Ibrahimović (26.), Kessié (57. – tizenegyesből)

kiállítva: T. Hernández (66.)

A borítóképen: José Mourinho a Napoli elleni bajnoki mérkőzésen. Fotó: EPA/Alessandro Di Meo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.