A koronavírus teljesen lenullázta az Újpest felkészülését

A sok pozitív koronavírusteszt miatt az Újpest kénytelen volt lemondani a szerdára és vasárnapra tervezett edzőmérkőzéseit a Komárom FC, illetve a Debrecen ellen. Egyelőre nincs még új vezetőedző, és nincs változás a játékoskeretben sem.

Magyar Nemzet
2022. 01. 11. 17:07
Budapest 20211212 Labdarúgás UTE Újpest FC Paks 3. UTE gól Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállította az életet a koronavírus Újpesten. Nem túlzás ezt állítani, hiszen lényegében szinte az egész felkészülést le kellett fújni, legalábbis a következő egy hétre biztosan. A járványra való tekintettel a klub visszamondta a csapat külföldi edzőtáborát, az oda tervezett edzőmeccseket is azzal, hogy majd itthon teremti meg a felkészülés feltételeit.

Ennek a jegyében le is kötött szerdára egy találkozót a Komárom FC ellen, és óvatosságból kedden leteszteltette a keretet és a stáb tagjait. Az eredmény okot ad a kétségbeesésre, ugyanis több futballista és stábtag is pozitív mintát adott. Ezek után az Újpest nem tehetett mást, lemondta a Komárom elleni meccset, sőt a vasárnapra tervezett, Debrecen elleni összecsapást is, amiről természetesen értesítette a két klubot. Az, hogy a lila-fehérek további felkészülése hogyan alakul, egyáltalán lesz-e lehetőségük edzőmérkőzést játszani a bajnoki rajt előtt, egyelőre kérdés, a klub vezetői erről későbbre ígértek tájékoztatást. 

Emellett nem tudni még azt sem, hogy ki lesz az előző év utolsó napján menesztett Michael Oenning utódja a vezetőedző posztján, és még a játékoskeretben sem történt változás. Igaz, a török másodosztályban szereplő Samsunspor szeretné szerződtetni az elefántcsontparti Junior Tallót, a csatár egyelőre orvosi vizsgálaton vesz részt, még nem hagyta el az Újpestet. Érkező futballistáról sem hallani, bár egyelőre a legnagyobb kérdőjel az a csapattal kapcsolatban, hogy tud-e egyáltalán edzeni vagy edzőmeccset játszani a bajnokság folytatásáig, a Ferencváros ellen január 30-ra kiírt hazai derbiig.

Borítókép: Beridze egy ideig biztosan nem lőhet gólt, mert a csapata nem játszhat meccset (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.