A volt fehérvári edző elégedett a magyar válogatott védővel

Hivatalos honlapján jelentette be a ciprusi bajnokság címvédője, az Omonia Nicosia, hogy szerződést hosszabbított a magyar válogatott Lang Ádámmal.

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 14:05
Lang Ádám
Antwerp's Johannes Eggestein and Omonoia's Adam Lang fight for the ball during a soccer game between Belgian team Royal Antwerp FC and Cyprus club Omonia Nicosia, Thursday 26 August 2021 in Antwerp, the return leg of the play-off for the Europa League competition. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ (Photo by LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Omonia közleménye szerint 2025-ig hosszabbították meg a 28 éves védő szerződését. 2019-ben a kolozsvári CFR-ből igazolt a ciprusi klubhoz, amelyben azóta meghatározó játékosnak számít. Az utóbbi időszak különösen jól sikerült neki, hiszen novemberben és decemberben is szerzett egy-egy gólt az Omoniában, ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

Lang tavaly bajnoki címet ünnepelt Cipruson, s ezzel már a harmadik különböző országban volt aranyérmes, hiszen 2013-ban a Győr színeiben magyar, 2019-ben a CFR tagjaként román bajnok volt.

Jelenleg Henning Berg az edzője, aki a 2016–2017-es idényben a Videotont vezette, s már Székesfehérváron dolgozott rövid ideig Langgal, aki 2016 augusztus. végén szerződött a francia élvonalbeli Dijonba.

Lang stabil tagja válogatottjának, ott volt a tavaly nyári Európa-bajnokságon és az ősszel egy meccs kivételével az összes világbajnoki selejtezőn pályára lépett. Eddig 45 mérkőzésen egy gólt szerzett a nemzeti csapatban.

Borítókép: Lang Ádám az Omonia mezében tavaly az Európa-liga selejtezőjében (Fotó: Laurie Dieffembacq/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.