Balotelli, a megmentő? Az olaszok ebben reménykednek

Majdnem három és fél év után szerepelhet újra az olasz labdarúgó-válogatottban Mario Balotelli. A török Adana Demirspor 31 éves csatárának az ügyeletes góllövőjét kereső Roberto Mancini szövetségi kapitány adott még egy esélyt.

Magyar Nemzet
2022. 01. 25. 6:17
Balotelli, Mario
Firenze, 2014. november 13. Mario Balotelli, az olasz labdarúgó-válogatott csatára a csapat edzésén Firenzében 2014. november 13-án. Olaszország Horvátország ellen játszik november 16-án a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezõjében. (MTI/EPA/Maurizio Degl' Innocenti) Fotó: Maurizio Degl' Innocenti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabrizio Romano szombaton osztotta meg a közösségi oldalain, hogy esély van Mario Balotelli visszatérésére az olasz válogatottba. A mindig jól értesült olasz újságírót forrásai ezúttal sem hagyták cserben, mivel a Squadra Azzurra hétfőn ismertette a legközelebbi válogatott szünetre behívott játékosok névsorát, amelyen bizony a 31 éves csatár neve is szerepel.

Federico Chiesa sérüléssel bajlódik, Ciro Immobile és Andrea Belotti az elmúlt időszakban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így jöhetett a képbe Balotelli, akit Roberto Mancini jól ismer, hiszen korábban az Internél és a Manchester Citynél is az edzője volt. A szövetségi kapitánynak gólerős játékosra lenne szüksége a csapatában, amely a nyári Európa-bajnokság megnyerése óta keresi önmagát, a világbajnoki selejtezőcsoportjában csupán a második helyet szerezte meg Svájc mögött, így rövidesen pótselejtezőn kell részt vennie, hogy ott lehessen a novemberi, katari viadalon.

Balotelli jelenleg a török Adana Demirspor csapatánál játszik, huszonegy tétmeccsén kilenc gólt és öt gólpasszt jegyez a 2018/19-es idény óta nem volt ilyen jó formában. Innen nézve nem véletlen, hogy a botrányhős támadónak majdnem három és fél évet kellett várnia az újabb válogatott behívóra. A futballista legutóbb 2018 szeptemberében szerepelt az olasz nemzeti csapatban a Lengyelország ellen 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-mérkőzésen, összességében pedig 36 alkalommal öltötte eddig magára Olaszország mezét. Ezeken a találkozókon tizennégy alkalommal volt eredményes, legutóbb 2018 májusában talált be hazája képviseletében.

Az első lépés tehát már megvolt, de hogy valóban pályára léphet-e Balotelli a Squadra Azzurrában, az közel két hónap múlva fog csupán kiderülni, mert a pótselejtező elődöntőjére március 24-én kerül sor, amikor Olaszország Észak-Macedóniával küzd meg. A párharc győztese Portugália vagy Törökörszág válogatottjával csap össze a pótselejtező döntőjében.

Borítókép: Mario Balotelli az olasz labdarúgó-válogatott edzésén 2014-ben (Fotó: MTI/EPA/Maurizio Degl’ Innocenti)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.