időjárás 25°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Balul sült el Csercseszov bemutatkozása a Ferencváros kispadján + videó

Magyar Nemzet
2022.01.20. 08:05 2022.01.20. 08:14
Balul sült el Csercseszov bemutatkozása a Ferencváros kispadján + videó

A Ferencváros labdarúgócsapata szerda este lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését, a bajnoki címvédő és az NB I-ben jelenleg is listavezető együttes szerda este 2-0-ra kikapott Dunaszerdahelyen a DAC-tól. Így Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző vereséggel debütált a zöld-fehérek kispadján.

A dunaszerdahelyi Mol Arénában 1368 néző előtt játszották a mérkőzést. Csercseszov a Dibusz – Wingo, Blazic, Dvali, Civic – Besic, Loncar – Zubkov, Mak, Uzuni – Boli kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, a zöld-fehérek pedig a napokban 72 éves korában elhunyt Szepessy László – a Fradi korábbi játékosa és edzője – emlékére fekete karszalagban léptek pályára a szlovák bajnokságban negyedik helyen álló DAC ellen. 

Nem kellett sokat várni az első veszélyes ferencvárosi helyzetre, Uzuni szabadrúgásból a kapufát találta ek, pillanatokkal később pedig egy baloldali szöglet után Civic fejese csattant a keresztlécen. A 17. percben aztán a túloldalon egy jobboldali szöglet után Krstovic lövése Dvali lábán megpattanva Dibusz kapujában kötött ki (1-0). A Fradinak nem volt szerencséje, a 27. percben Krstovic passza után Ciganiks lövése pattant meg Besic lábán, a labda pedig ezúttal is a Ferencváros kapujába került (2-0). Csercseszov cserélt a szünetben: Blazic helyett Botka érkezett, a DAC-ba pedig beállt a magyar válogatott Hahn János. Az 51. percben Civic beadását kivágták a védők, majd Dibusznak kellett nagyot védenie. Az 57. percben Uzunit Marin, míg Bolit a Fradi új igazolása, a nigériai Bassey váltotta; a játékost a cseh élvonalbeli Ceské Budejovice együttesétől igazolták le.

A 68. percben újra kettőt változtatott Csercseszov: Loncar helyére Csontos érkezett, míg Zubkovéra Szánthó. Rögtön ezután ígéretes helyzetbe került a DAC, de a jobbról érkező centerezést Botka kivágta. A 70. percben Hahn ívelt volna középre, a labda Botka lábán pörgött a kapufára, maradt a kétgólos hazai előny. A túloldalon Bassey passza után Szánthó került helyzetbe, de a hazai kapus hatalmas bravúrral védett. A 73. percben Gavric is megkapta a lehetőséget, aki Makot váltotta. A 83. percben Civic helyét Cabraja vette át. Bassey kihasználta gyorsaságát, két védő között lépett ki, majd lőtt, de a kapus védett. Három perccel a rendes játékidő vége előtt veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a DAC, Dibusz óriásit védett. A 88. percben Besicet Nagy Olivér váltotta, s több minden már nem történt, így 2-0-ra nyertek a hazaiak.

– Úgy gondolom, hogy nagyon jó tesztmérkőzést játszottunk, megérte ez a két és fél órás utazás – kezdte Sztanyiszlav Csercseszov az értékelését. – Jó volt látni, hogy több szurkoló is kilátogatott a mai mérkőzésre. Nagyon fontos volt a mai meccsen, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani a pályán, és bizonyos játékosoknak kilencven perc kerüljön a lábába. Nem régóta edzünk ilyen felállásban, hiszen nehezíti a helyzetünket, hogy tíz játékosunk van karanténban, hárman pedig az Afrika-kupán szerepelnek. Voltak dolgok, amelyekkel elégedett voltam, de voltak olyanok is, amelyekkel nem. Van még egy hetünk felkészülni a bajnoki rajtra, és reméljük, hogy a Covid nem okoz további problémákat.

Csercseszov a csapatban most bemutatkozó Fortune Basseyről is beszélt:

– Úgy gondolom, Bassey jól játszott, tudom, hogy mire képes. Voltak lehetőségei, de sajnos ma nem tudott gólt lőni. Annak is kifejezetten örülök, hogy Bolival komoly konkurenciát jelentenek egymásnak, így nagy csata lesz a csapatba kerülésért. Ami még ennél is fontosabb, hogy mindenkinek mindent bele kell adnia, és meg kell mutatnia a saját tudását, hiszen csak ezzel érdemelheti ki a helyét.

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov Dunaszerdahelyen irányította először a Ferencvárost (Forrás: Fradi.hu)