Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Bognár góljával, gólpasszaival, Ádám duplájával nyert a Paks a ZTE ellen

Zsinórban az ötödik idegenbeli mérkőzésén maradt nyeretlen a ZTE. Waltner Róbert csapata 3-2-es vereséget szenvedett Pakson, a hazaiaknál Bognár István szenzációs szabadrúgás góllal és két gólpasszal jelentkezett. Ádám Martin két találattal járult hozzá csapata győzelméhez. A ZTE több mint tíz éve képtelen nyerni Pakson.

Szilágyi
2022. 01. 29. 16:20
Bognár István a gyönyörű szabadrúgása után kiosztott két gólpasszt Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszi szezonból elhalasztott csütörtökön lejátszott Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzés után ma valóban beköszöntött a futballtavasz a labdarúgó NB I-ben. Az első tavaszi fordulóban a hetedik helyen álló Paks az ötödik Zalaegerszeget fogadta.

Három gólt hozott az első félidő: a Paks edzőjének a fia, Bognár István 18 méteres szabadrúgásból tökéletesen csavart a jobb felső sarokba. Ez volt a hazaiak irányítójának a hatodik gólja a szezonban.

Kissé érthetetlen módon a vezető gól után visszaállt a hazai csapat, a ZTE ráérzett arra, hogy van keresnivalója. Az egyik egerszegi helyzetből gól született: Tajti Mátyás passzával Meshack Izuchukwu Ubochioma futott el a bal szélen, a húszéves nigériai csatár beadása lepattant a menteni igyekvő Kinyik Ákosról, Rácz kapus hiába repült ki a kapujából, a vendégek játékosa, Zimonyi Dávid gyorsabban reagált, és estében a léc alá lőtt. Fél óra játék után két gól, 1-1.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A ZTE lendületbe jött az egyenlítő gól után, ziccert alakított ki, de Zimonyi elszórakozta a lehetőséget. Pillanatok múlva büntetett a Paks: Bognár szögletét Tajti és Szerafimov sem érte el, a gólkirályjelölt, viszont igen, ő közvetlen közelről a kapuba bólintotta a labdát.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A második félidőben alaposan belenyúltak az edzők a meccsbe, ez előbb a cserékben, később a játék átszervezésében nyilvánult meg. Böde Dániel és Vas Kristóf jött le a paksiaknál. A ZTE-ben beszállt a télen Eszékről igazolt Sima Grzan. A horvát irányító középpályásnak nem volt sok köze a ZTE egyenlítéséhez: Lesjak kapott remek labdát a jobb szélen, a beadására pontosan érkezett Zimonyi, aki nem erőből, hanem fineszesen oldotta meg a kapura lövést. Az okos mozdulata után a menteni igyekvő Szélpál lábai között jutott el a kapuba a labda a 62. percben.  

Öt percre rá a meccs során harmadszor is megszerezte a vezetést a Paks: Bognár pontos labdával szolgálta ki az ötös környékén Ádámot, aki Szerafimov szorításában, estében juttatta a labdát az alsó sarokba.

A folytatásban a ZTE igyekezett a saját kapuja elé nyomni a hazai csapatot, de ez kevés sikerrel járt. Igaz, a csereként beállt, Honvédban nevelkedett Koszta Mártk révén egyenlített volna. A hazaiak újabb gólt szerezhettek volna, de Bognár újabb álompasszát Ádám nem tudta értékesíteni. 

A hajrára lecserélte a saját fiát, és Balogh Balázst küldte be a helyére. Három percet hosszabbított Antal Péter játékvezető, de a ZTE nem tudott harmadszor is kiegyenlíteni. 

Waltner Róbert csapata sorozatban az ötödik idegenbeli mérkőzésén maradt nyeretlen, győzelmének köszönhetően a Paks megelőzte az ellenfelét, és fellépett a tabella ötödik helyére. A Mezőkövesd vasárnapi szereplésétől függ, hogy ott is marad-e a forduló végén. 

Labdarúgó NB I, 18. forduló: Paks–Zalaegerszeg 3-2 (2-1), 1212 néző, Paks, vezette: Antal. Gólszerzők: Bognár (12.), Ádám (40., 67.), illetve Zimonyi (32., 62.). 

Borítókép: Bognár István szenzációs szabadrúgás góllal jelentkezett (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.