Djokovics csak a kezdet? A BL-ben folytatódhat a vakcinamizéria

Hétfőn új szabályozás lép életbe Franciaországban, ahová onnantól kezdve nem léphetnek be a koronavírus elleni védőoltáson át nem esett profi sportolók, függetlenül attól, hogy korábban átestek-e a fertőzésen. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) állásfoglalása szerint így a Real Madrid és a Chelsea oltatlan labdarúgói nem léphetnek pályára a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő idegenbeli meccsén.

Magyar Nemzet
2022. 01. 20. 18:41
Benzema
Real Madrid's French forward Karim Benzema reacts during the Spanish Super Cup semi-final football match between Barcelona and Real Madrid at the King Fahad International stadium in the Saudi capital Riyadh on January 12, 2022. (Photo by FAYEZ NURELDINE / AFP) Fotó: FAYEZ NURELDINE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön közleményt adott ki az UEFA, amely leszögezte, hogy nem kíván beavatkozni a rendező országok belső szabályozásaiba, így a kluboknak el kell fogadniuk azokat.

„Minden országban mások a szabályozások, speciális körülmények között rendezik a meccseket, amelyek esetében az államok illetékes hatóságai hozzák meg a döntéseket – írja az UEFA. – A csapatoknak be kell tartaniuk a mérkőzéseket rendező országok szabályozásait.”

A franciaországi intézkedés a BL-nyolcaddöntőben a Paris Saint-Germain–Real Madrid és a Chelsea–Lille párharcokat érinti, hiszen két Ligue 1-klub maradt versenyben a legrangosabb európai kupában. Jelen állás szerint a Real Madrid oltatlan labdarúgói nem léphetnek pályára a PSG elleni első meccsen február 15-én, s a címvédő Chelsea oltatlan játékosai ugyanígy lemaradnak a Lille elleni visszavágóról március 16-án.

Arról nincs információ, hogy ez hány labdarúgót érintene, de mindenképpen van esély rá, hogy akár sztárok is lemaradhatnak így fontos mérkőzésekről. A topjátékosok között a Bayern München német klasszisa, Joshua Kimmich oltást megtagadó esete vert fel nagy port korábban, és vélhetően járnak még rajta kívül mások is hasonló cipőben. 

Az ESPN úgy tudja, hogy az UEFA a későbbiekben mégis közbeavatkozhat, és a problémás esetekben szóba kerülhet az, hogy semleges helyszínen rendezik meg a mérkőzéseket. Mindenesetre jó lenne elkerülni azt, hogy a sport helyett újra az oltásbotrány kerüljön a középpontba, mint a teniszsztár Novak Djokovics és az Australian Open esetében az elmúlt hetekben.

Borítókép: a Real Madrid csatára (Fotó: AFP/Fayez Nureldine)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.