Edzője szerint csak a hit segíthet a Barcelonán

Hosszabbítás után 3-2-re kikapott a Bilbaótól, így elbúcsúzott a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében a Barcelona labdarúgócsapata. A katalánok edzője nem döngölte a földbe a tanítványait a kiesés után, monomániásan hangsúlyozta, hogy a Barcának továbbra is hinnie kell az előtte álló feladatok megoldásában. A bajnokság és az Európa-liga még kínál feladatokat a katalánoknak.

Magyar Nemzet
2022. 01. 21. 7:39
Nem a játékosait hibáztatta a vereség után Fotó: AFP/JOSEP LAGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennél izgalmasabban nem alakulhatott volna: kétszer is vezetett a Bilbao, a Barcelona kétszer egyenlített, először a gránátvörös-kékeknél az első gólját szerző Ferran Torres révén, végül a hosszabbítás első félidejében a baszk csapat megszerezte a továbbjutást érő győztes gólt. A kiesés mellett még egy komoly veszteség érte a katalánokat: a hosszú sérülés után visszatérő Ansu Fati fájdalmas kínok közepetette, sírva hagyta el a pályát. Még nem tudni, mikor térhet vissza.

Azt viszont igen, hogy Xavi a vereség ellenére nem teremtette le a tanítványait, legalábbis a sajtóban ennek nem adott hangot.

– A Bilbao nagyszerű meccset játszott – mondta Xavi a meccs után a Marca sportlapnak. – Nehezen tudtunk kibontakozni. Ők óriási intenzitással, nagyon jól védekeztek. 

– Fölényben voltak a párharcokban. Megpróbáltuk, de nem jöttek össze a dolgok. De nincs más választásunk, továbbra is hinnünk kell az előttünk álló projektekben. A La Ligában és az Európa Ligában – nyilatkozta Xavi a 3-2-re elveszített mérkőzés után.

Spanyol Király-kupa, nyolcaddöntő mérkőzés: Athletic Bilbao–Barcelona 3-2 (2-2). Gólszerzők: Muniain (2., 106.), Martinez (86.), illetve Torres (20.), (93.).   

Borítókép: Xavi nem a játékosokra fogta a Bilbao elleni vereséget (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.