Gulácsi Péter élete teljesítményét nyújtotta a Bundesligában

Idei második győzelmét is megszerezte a Bundesligában az őszi lejtmenet után feljavuló RB Leipzig, amely szombaton Stuttgartban aratott sikert. A lipcseiek magyar kapusa tíz védést mutatott be a meccsen, amely pályafutása legjobbja a Bundesligában, és az idényrekordot is beállította vele.

Magyar Nemzet
2022. 01. 16. 18:36
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa nem segíthet a csapatának a BL-ben Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy megírtuk, az RB Leipzig hivatalos oldala már a Stuttgart elleni meccs közben hallelujázott Gulácsi Péternek. Nem véletlenül, a magyar kapus a második félidőben rövid idő alatt három látványos védést is bemutatott 1-0-s lipcsei előnynél, s ezzel kulcsfigura volt abban, hogy 1-1 helyett végül 2-0-ra alakult az eredmény, és a Lipcse megszerezte az idénybeli első győzelmét idegenben.

Mint később kiderült

Gulácsi összesen tíz védést mutatott be a meccsen, ami új egyéni rekord a Bundesliga-karrierjében, ráadásul ezzel beállította a jelenlegi idénycsúcsot is a német élvonalban.

– Örülök, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset – értékelt Gulácsi az RB Leipzig hivatalos oldalán. –  Nyilvánvaló, hogy mindent próbálok kivédeni, de ez nem mindig sikerül. Tőlem és a csapattól is jó teljesítmény volt a mostani, nagyon kellett már, hogy begyűjtsük az első idegenbeli győzelmet az idényben. Volt néhány meleg pillanat, amikor fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, aztán sikerült összehoznunk a második találatot, amivel eldőlt a meccs. A tabella nem mutatja meg, mennyire jó csapattal találtuk szembe magunkat, a Stuttgart nagy kihívás elé állított minket.

kezében jó helyen van a labda. Fotó: Jan Woitas

A Stuttgart a kiesés ellen küzd, a 16. helyet foglalja el a tabellán, az évet a tizedik helyről indító Leipzig viszont kettőből két győzelmet aratott 2022-ben, és ezzel lassan csatlakozik az élmezőnyhöz, már csak három pont választja el a BL-indulást jelentő negyedik helytől.

– Azt mondtuk, hogy január elsejével megnyomjuk az újraindítás gombot, és nem foglalkozunk túl sokat azzal, mi történt előtte – árulta el Gulácsi. – Köszönhetően ennek a mostani győzelemnek, nem hiszem, hogy előtörnek ezek a régi rossz érzések újra. Két sikerrel kezdtük az új évet, ami hihetetlenül fontos volt, mert továbbra is nagy dolgokat szeretnénk véghez vinni.

Gulácsit az egyik Stuttgart elleni bravúrjáról is kérdezték. Az 56. percben egy beadás után Kalajdzic közeli fejesét reflexmozdulattal védte. Erről a következőket mondta:

– Kalajdzic fejesét nem volt könnyű kivédeni, csupán reflexből kaptam bele a labdába. Sokat gyakorlunk az edzéseken, hogy fejlesszük ezeket az ösztönös reakciókat, és szerencsére ezúttal sikerült védenem.

A klubhonlap megszólaltatta a lipcseiek másik magyar válogatott játékosát, Willi Orbánt is, aki szintén végig a pályán volt Stuttgartban, és a védelem oszlopaként neki is nagy szerepe volt a kapott gól nélkül lehozott mérkőzésen.

– Már nagyon régen volt a legutóbbi idegenbeli győzelmünk – állapította meg aki nem túlzott, a csapat legutóbb tavaly áprilisban, a Werder Bremen otthonában nyert távol az otthonától a Bundesligában. – Voltak problémáink, különösen az első félidőben, és bizonyos, hogy van még hova fejlődnünk a játékban, de a végén megérdemelt győzelmet arattunk.

– Jól indult az év, de alázatosnak kell maradnunk, folytatnunk kell a munkát – tette hozzá Orbán, aki Gulácsit külön méltatta. – Péter fantasztikusan védett, és szerintem nagyon jót tett neki, hogy újra kapott gól nélkül zártunk egy meccset. Erre szeretnénk építeni a folytatásban.

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.