Ingyen vállalja a játékot a Barcelonában az angol gólkirály

Megérkezett Barcelonába Pierre-Emerick Aubameyang, aki hamarosan átesik az orvosi vizsgálaton, és a katalán klub bejelentheti a szerződtetését az Arsenaltól. A korábbi német és angol gólkirály a hírek szerint gyakorlatilag ingyen vállalja a játékot a nehéz helyzetben lévő spanyol sztárklubban.

Magyar Nemzet
2022. 01. 31. 14:16
Pierre-Emerick Aubameyang
Arsenal FC v Olympiacos FC - UEFA Europa League Round of 32: Second Leg
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) gestures during the 2019/20 UEFA Europa League 1/32 playoff finale game between Arsenal FC (England) and Olympiakos FC (Greece) at Emirates Stadium, in London, United Kingdom, on February 27, 2020. (Photo by Federico Guerra Moran/NurPhoto) (Photo by Federico Guerra Moran / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Federico Guerra Moran / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A barcelonai átigazolási ügyletekben jól értesült Gerard Romero tette közzé a videót a Twitteren, amelyen az látszik, hogy Aubameyang megérkezik a katalán fővárosba. Bizonyosan nem turistáskodni ment Barcelonába, hanem azért, hogy aláírjon a Xavi vezette csapathoz.

A 32 éves csatár kapcsolata tavaly romlott meg az Arsenal vezetőedzőjével, Mikel Artetával, aki fegyelmi vétség miatt a csapatkapitányi karszalagot is elvette a gaboni sztártól. Aubameyang ennek következtében december eleje óta a meccskeretben sem kapott helyet a londoni együttesben, és most kölcsönben köthet ki a Barcelonánál.

Ennek legnagyobb akadálya a tekintélyes fizetése lehetett, hiszen Aubameyang heti 420 ezer eurót keres az Arsenalban, amely jelenleg megfizethetetlen a súlyos anyagi problémákkal küzdő Barcelona számára.

A Transfermarkt a katalán Sport lapra hivatkozva azt írja, hogy Aubameyang a fizetése jelentős részéről lemond, és „gyakorlatilag ingyen” vállalja a játékot a Barcában.

Aubameyang éppen négy éve igazolt Dortmundból az Arsenalba, amely akkor klubrekordot jelentő 63,75 millió eurót fizetett érte, miután Robert Lewandowskit megelőzve, 2017-ben 31 találattal a Bundesliga gólkirálya volt – azóta is csak Nicolas Pépé (80 millió) volt drágább szerzeménye a londoni klubnak.

Nem lehet azt mondani, hogy Aubameyang nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen az első csonka idényében 13 bajnokin 10 góllal nyitott a Premier League-ben, majd a rá következő két, immáron teljes évadjában egyaránt 22 találatig jutott, s 2019-ben ezzel az angol gólkirályi címet is megszerezte. Igaz ugyanakkor, hogy az előző idényben már csak tízszer volt eredményes, a jelenlegiben pedig csak négyszer.

A Barcelona az ősszel komoly csatárhiánnyal küzdött, miután tavaly nyáron és is távozott a klubtól, a Manchester Citytől szerződtetett pedig szívproblémái miatt visszavonult. A téli átigazolási időszakban azonban beerősített a Barcelona csatárfronton, hiszen leigazolta a szélső támadó Ferran Torrest, a napokban pedig Adama Traoré kölcsönvételét is bejelentette.

Borítókép: Pierre-Emerick Aubameyang az Arsenal mezében (Fotó: Federico Guerra Moran/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.