Kiderült, mennyi időt kell kihagynia Szoboszlainak

A német sajtóhírekkel ellentétben, amelyek hosszabb kihagyást vetítettek előre, elképzelhető, hogy már a hét második felében edzésbe állhat Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott labdarúgócsapata, az RB Leipzig szombati, Stuttgart elleni bajnokija előtti bemelegítés során sérült meg, ezért kihagyta a Bundesliga 19. fordulójának összecsapását.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 01. 17. 14:15
RB Leipzig vs Bayer Leverkusen
epa09609647 Leipzig's Dominik Szoboszlai reacts after missing a penalty during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Bayer Leverkusen in Leipzig, Germany, 28 November 2021. EPA/FILIP SINGER CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FILIP SINGER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig magyar középpályását a szombati, Stuttgart elleni idegenbeli bajnokin előzetesen a kezdőcsapatba nevezte Domenico Tedesco vezetőedző, ám Szoboszlai a bemelegítésnél izomsérülést szenvedett a combjában, így a kispadra sem ülhetett le.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a szakvezető azt mondta, a magyar futballista kiesése rendkívül fájdalmas lenne a csapatának. A német sajtóban aztán szárnyra kelt a hír, miszerint a középpályásnak vélhetően egy hónapot ki kell hagynia, a Kicker is biztosra vette az izomszakadást, ami különösen annak fényében tűnt elhamarkodott jóslatnak, hogy az első visszajelzések alapján úgy tűnt, nincs nagy baj.

Szerencsére a hétfői MRI-vizsgálat után a 21 esztendős középpályás és a szakmai stáb is fellélegezhetett, kiderült, hogy nincs szakadás a combjában, csupán az izom rándult össze a kelleténél jobban a lábában.

A középpályás így biztosan kihagyja a szerdai, Hansa Rostock elleni hazai Német Kupa-találkozót, a folytatás viszont képlékeny. Nincs kizárva, hogy a hét második felében már edzésbe állhat, ez esetben vélhetően a vasárnapi Wolfsburg elleni hazai bajnokin is számolhat vele Domenico Tedesco, de legkésőbb a jövő héten már biztosan csatlakozik társaihoz a 18-szoros válogatott játékos.

A teljes cikket a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.