időjárás 15°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Lionel Messi ezúttal nem dicsérte agyon Lewandowskit

Magyar Nemzet
2022.01.18. 09:32 2022.01.18. 11:37
Lionel Messi ezúttal nem dicsérte agyon Lewandowskit

Az Aranylabdát novemberben Lionel Messi elhappolta Robert Lewandowski elől, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hétfői gáláján azonban már a lengyel múlta felül az argentint, őt választották az év játékosának 2021-ben.

Novemberben még igazságtalanságot emlegető nyilatkozatok sokasága töltötte meg a médiát Robert Lewandowskival kapcsolatban, januárban azonban már gratuláló üzenetek sorát kaphatta meg a lengyel sztár, aki az Aranylabdát ugyan nem nyerte meg 2021-ben, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn legalább az év legjobb férfi játékosának választotta.

A Bayern München csatárának fő ellenfele mindkét alkalommal Lionel Messi volt. Az argentin hetedik Aranylabdájának megnyerése után rendkívül sportszerűen Lewandowskit méltatta, sőt azért kardoskodott, hogy utólag osszák ki a 2020-as évért járó elismerést, amit annak idején a járványhelyzetre hivatkozva nem adtak át. Persze ez azóta sem történt meg...

Visszatérve a FIFA-gálára: hétfőn tehát Lewandowski nyert. Messi viszont közel sem olyan sportszerű vesztes, mint győztesnek az volt. Ezúttal a gratuláció elmaradt, a nyilvánosság előtt legalábbis nem üzent vetélytársának a PSG klasszisa, bár a Marca értesülése szerint otthonában végignézte a ceremóniát annak ellenére, hogy tudta, nem ő lesz a nyertes.

A lengyel gólzsák érthető módon jóval aktívabb volt a közösségi médiában, gratulált a többi győztesnek, valamint köszönetet mondott a családjának és a barátainak a támogatásért. Hozzátette, a labdarúgás az egész világ sportága, egyedi módon köti össze az embereket. „Ez egy olyan nyelv, amelyet minden kontinensen megértenek” – írta az Instagram-oldalán.

Ronaldo negyvenévesen is játszana

Cristiano Ronaldónak, a Manchester United futballistájának teljesítményét is elismerték a hétfői ceremónián, a FIFA speciális különdíját nyerte el a válogatottban elért góljai miatt. A portugál sztár köszönőbeszédében a jövőbeli terveiről is beszélt.

– Soha nem gondoltam volna, hogy megdöntöm ezt a rekordot. Rendkívül büszke vagyok, hogy nekem adta ezt a különleges díjat a FIFA, ami egy olyan szervezet, amit nagyon tisztelek – fogalmazott Ronaldo. – Még mindig szenvedéllyel űzöm a futballt. Nemcsak azért, hogy gólokat lőjek, hanem azért is, hogy szórakoztassam az embereket. Ha kimegyek a pályára, motivált vagyok. Rövidesen harminchét éves leszek, de jól érzem magam a bőrömben és folytatni szeretném a játékot. Az emberek sokszor megkérdezik tőlem, hány év van még hátra a pályafutásomból. Abban reménykedem, hogy ezzel a mentalitással még négy-öt évig is játszhatok. Ha gondoskodsz a testedről, amikor szükséged van rá, akkor ezt később meghálálja neked – vélekedett a veterán támadó.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: EPA/Ian Langsdon)