Már nem védi az apja, a kis Dárdait elküldhetik a Herthától

Német lapértesülés szerint a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha azt fontolgatja, hogy kölcsönadja Dárdai Mártont a svájci FC Baselnek. A döntésnek nyilván szakmai okai is vannak, de nehéz szabadulni a gondolattól, hogy a 19 éves magyar játékos helyzete megingott, amióta már nem az édesapja, Dárdai Pál a berlini csapat vezetőedője.

Magyar Nemzet
2022. 01. 20. 12:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sport.de portál számolt be arról, miszerint a Hertha Dárdai Márton kölcsönadását fontolgatja. A döntés hátterében az állhat, hogy amióta a felmentett Dárdai Pált váltva Tayfun Korkut a csapat vezetőedzője, a 19 éves magyar középhátvéd egyszer sem jutott szóhoz az együttesben. Igaz, hogy a középső Dárdai fivér sérülés miatt decemberben több bajnokit kihagyott, de azóta felépült, bevethető, mégsem kap lehetőséget.

Ennek nyilván szakmai okai is vannak, de ha még mindig irányítaná a csapatot – dacára annak, hogy mindig, olykor indulatosan hangsúlyozta, számára Dárdai Márton csupán egy játékos a keretben –, akkor a fia nem kerül ilyen helyzetbe.

A tehetséges középhátvédnek tizenkilenc évesen még fejlődnie kell, amihez elengedhetetlen a rendszeres játéklehetőség, s ha nem fér be a kiesés elkerüléséért ismét élet-halál harcot vívó Herthába, akkor a kölcsönadás nem ördögtől való gondolat. 

A sport.de információja szerint Dárdainak 2025-ig szól a szerződése a Herthánál, az eladása fel sem merült, a 2021–2022-es idény végéig kerülhet kölcsönbe az FC Baselhez, amely jelenleg második a svájci ligában, hét ponttal lemaradva a listavezető FC Zürichtől. 

A Hertha azóta sem táltosodott meg, amióta Tayfun Korkut a vezetőedző, Fredi Bobic sportigazgató a közelmúltban már magyarázkodni kényszerült az edzőváltás miatt.

Borítókép: Dárdai Márton távozhat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.