Medvegyev őrjöngött, de döntőbe jutott az Australian Openen + videó

A pénteki elődöntők után eldőlt, hogy vasárnap a férfiaknál az orosz Danyiil Medvegyev és a spanyol Rafael Nadal játssza a döntőt a teniszezők idei első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen.

2022. 01. 28. 12:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, az ausztrál nyílt teniszbajnokság, az Australian Open férfiversenyében elsőként a hatodik kiemelt jutott be a fináléba, miután a pénteki első elődöntőben négy játszmában, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3-ra legyőzte az olasz Matteo Berrettinit.  A 35 éves spanyol teniszező ezzel egy sikerre került attól, hogy a férfiaknál rekordot jelentő huszonegyedik Grand Slam-tornáját nyerje meg. Nadal jelenleg a szerb Novak Djokoviccsal és a svájci Roger Federerrel holtversenyben csúcstartó a húsz GS-győzelmével. Legutóbb 2019-ben volt döntős Melbourne-ben, a tornát pedig egyszer, 2009-ben nyerte meg.

A másik elődöntőben a világranglista második és negyedik helyezettje, az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztéfanosz Cicipasz csapott össze, akik nem éppen a legjobb cimborák, és nem is voltunk híján a feszültségnek. Az első szettet Medvegyev nyerte rövidítésben, a másodikat Cicipasz 6:4-re, és ebben az orosz 4:4-nél nemcsak az adogatását veszítette el, hanem a fejét is. Tény, hogy ellenfele a nézőtérről edzőjétől, édesapjától tanácsokat kapott, ami nem megengedhető, a mérkőzésvezető pedig nem lépett fel kellő határozottsággal, de az is elfogadhatatlan, amilyen stílusban ezért az orosz játékos felelősségre vonta.

„Te hülye vagy? Az apja minden pont után beszél hozzá, miért teheti meg ezt? Válaszolnál a kérdésemre? Hogy bíráskodhatsz te egy Grand Slam-elődöntőben? Szörnyű ember vagy!– üvöltözött Medvegyev a mérkőzésvezetővel.

Az őrjöngő Medvegyev aztán lehiggadt, és 6:4-gyel behúzta a harmadik szettet. Cicipasz papa megint „súgott” a fiának, a mérkőzésvezető azonban ezúttal figyelmeztette.  Az orosz nagyon lendületbe jött, a negyedik játszmában lesöpörte a pályáról a görögöt, a záró felvonást 6:1-re nyerte, a meccset 7:6 (7-5), 4:6, 6:4, 6:1-re. A két játékos között láthattunk egy hűvös kézfogást, s hallhattuk, hogy Medvegyev elnézést kért a mérkőzésvezetőtől a korábbi kifakadása miatt.

A Rafael Nadal–Danyiil Medvegyev döntőt magyar idő szerint január 30-án, vasárnap 9.30 órától játsszák a melbourne-i Rod Laver Arenában.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri az Australian Opent?

  • 53%
  • 47%

Vegyes párosban az Ivan Dodig, Kristina Mladenovic horvát, francia duó nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, a pénteki döntőben két sima szettben verte a hazai közönség előtt szereplő, szabadkártyával indult Jason Kubler, Jaimee Fourlis kettőst.  Dodignak és Mladenovicnak ez volt az első közös Grand Slam-győzelme. Mladenovic 2018-ban és 2020-ban Babos Tímeával női párosban ünnepelhetett az Australian Openen, tavaly azonban felbomlott a kettősük.

Australian Open, eredmények:

férfiak, elődöntő: Nadal (spanyol, 6.)–Berrettini (olasz, 7.) 6:3, 6:2, 3:6, 6:3; Medvegyev (orosz, 2.)–Cicipasz (görög, 4.) 7:6 (7-5), 4:6, 6:4, 6:1

vegyes páros, döntő: Ivan Dodig, Kristina Mladenovic (horvát, francia, 5.)–Jason Kubler, Jaimee Fourlis (ausztrál) 6:3, 6:4

Borítókép: Danyiil Medvegyev négy szettben verte Sztéfanosz Cicipaszt (Forrás: Twitter/#AusOpen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.