Megtörte hallgatását a sérülésből lábadozó válogatott játékos

Holman Dávid felépült súlyos sérüléséből, és bizakodva várja a tavaszi rajtot. A pozsonyi Slovan 28 éves magyar válogatott játékosának még július elején szakadt el a térdszalagja.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 8:01
null
Az újonc Holman Dávid bombagóllal biztosította be a bakui győzelmet Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény előtt, a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülve szenvedett súlyos sérülést Holman Dávid, napra pontosan július 6-án. Elszakadt az elülső keresztszalag a térdében – az általános protokoll szerint fél év kihagyás. A 28 éves játékos a rehabilitáció hónapjai alatt elzárkózott a sajtótól, a Nemzeti Sportnak nyilatkozott először, s azt is elmondta, miért nem szólalt meg eddig.

– Nem akartam mártírnak mutatkozni, nem szerettem volna, hogy bárki sajnáljon. Az embereknek az enyémnél sokkal súlyosabb gondokkal kell megbirkózniuk. Természetesen kellemetlen volt a sérülés, de tudtam, hat hónap után visszatérhetek, és ismét azt csinálhatom, amit imádok: futballozhatok – így a derék magyarázat.

Az ötszörös válogatott játékos most már minden gyakorlatot közösen végez a társaival, s különösen nagy erőt ad neki a munkához, hogy érzi, a Slovan vezetőedzője, Vladimír Weiss bízik benne, visszavárja.

– Láttam rajta, hogy nemcsak engem, hanem őt is megviseli a sérülésem. Nem volt olyan nap, hogy ne találkoztunk vagy ne érdeklődött volna. Jólesett a törődés – jegyezte meg.

Holman Dávid szép tavasz elébe néz, a Slovan vezeti a szlovák bajnokságot, s a magyar játékos és felesége májusra várja fiuk születését.

Borítókép: Holman Dávid Azerbajdzsán ellen Bakuban szerezte eddigi egyetlen válogatott gólját (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.