Megütötte a bírót, hét meccsre tiltották el + videó

Jakub Izacky, a MAC HKB Újbuda cseh légiósa hétmeccses eltiltást kapott a jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottságától.

Forrás: MTI2022. 01. 19. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izacky vasárnap az UTE-val szemben 3-2-re elbukott hazai bajnoki találkozó 53. percében botjával bántalmazta az egyik játékvezetőt, amiért akkor 25 perces büntetést róttak ki rá. Az eset kapcsán a fegyelmi bizottság (fb) megállapította, hogy Izacky egy kapu előtti szituációban botját kitépte ellenfelének botja és kesztyűi közül. Ezt a mozdulatot aztán újabb mozdulatsor követte, amely már a játékvezető irányába történő botlendítés volt. Az fb tagjai egységesen utóbbit is szándékosnak ítélték.

 

A liga versenyszabályzata alapján az eltiltással automatikus pénzbüntetést kapott a vétkes klubja, melynek 500 eurót (178 ezer forint) kell fizetnie.

Az Erste Liga alapszakaszában a MAC HKB Újbuda 54 pontjával a hatodik a 11 csapatos mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.