Sávolt Attila: A kapitányi poszt tulajdonképpen egy jutalom

A Magyar Teniszszövetség szakmai igazgatója úgy véli, korrektül kezelték a helyzetet.

Magyar Nemzet
2022. 01. 25. 12:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a 2021-es év végén lejárt az eddigi Davis-kupa-kapitány, Köves Gábor szerződése, a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnökségének döntenie kellett a kapitány személyéről, hiszen márciusban az ausztrálok ellen újra mérkőzést játszik a magyar válogatott. Sávolt Attila szakmai igazgató előterjesztését követően az a döntés született, hogy az MTSZ Nagy Zoltánt kéri fel megbízott Davis-kupa-kapitánynak, hogy az ausztrálok elleni találkozón irányítsa a magyar férfi-teniszválogatottat. A döntés hátteréről Sávolt Attila részletesen beszélt a magyar szövetség honlapján.

A szakmai igazgató szerint határozott szakmai koncepció alapján, objektív szempontok mérlegelése után javasolta Nagy Zoltánt a férfi válogatott ideiglenes szövetségi kapitányának. Az egyik legfontosabb szempont pedig az volt, hogy a nemzeti csapat vezetője olyan személy legyen, akinek az edzősködés tölti ki a mindennapjait, akinek ez a főállása.

– Tehát olyan jelöltekben gondolkodtam, akik ott vannak a pályán reggeltől estig a játékosokkal, és rendszeresen utaznak velük a versenyekre. Maga a kapitányi poszt tulajdonképpen egy jutalom, az adott szakember munkájának az elismerése. Hosszabb távon pedig azt szeretnénk, ha ennek a pozíciónak az elnyerése a szövetségi válogatott edzők számára is egy lehetőség és egyben motiváció lenne – fogalmazott a szakmai igazgató.

A korábbi kapitánnyal, Köves Gáborral kapcsolatban Sávolt Attila elmondta, hogy amikor 2020-ban leültek vele tárgyalni a szövetség terveiről, Köves jelezte, hogy csak a Davis-kupa idejére tudja vállalni a munkát.

– Az álláspontjaink tehát nem egyeztek, ennek ellenére úgy tartottuk tisztességesnek, ha a világdöntőre ő utazik a csapattal. Ennek megfelelően módosítottuk a szerződését, és vállaltuk az általa kért kiemelt díjazás kifizetését csak a Davis-kupa hetére is, ami egyébként a válogatott edzők tízhavi fizetésének felelt meg – jegyezte meg Sávolt Attila, hozzátéve, hogy a mostani, a kapitány személyével kapcsolatos döntés előtt a világdöntőről készített kapitányi beszámolót is figyelembe vették. – Nem titok, az volt az általános álláspont, hogy történtek szakmai hibák, Balázs Attilát például nem lett volna szabad sérülten nevezni a csapatba. Ez erkölcsileg sem teremtett jó helyzetet.

Sávolt Attila azt is elmondta, hogy szerinte a szövetség korrektül kezelte a helyzetet, az elnökség döntése után rögtön felhívták Köves Gábort, hogy értesítsék róla. A szakmai igazgató az interjúban elismerte, hogy az anyagi szempontokat is figyelembe kellett venni, és a edzőjeként dolgozó Nagy Zoltán társadalmi munkában vállalta a feladatot.

Borítókép: Sávolt Attila úgy véli, korrektül kezelték a helyzetet (Forrás: Magyar Teniszszövetség)

   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.