Szoboszlai Dominik szép góllal kezdte az évet + videó

Magyar szempontból jól indult 2022 a Bundesligában. A német élvonal 18. fordulójában Szoboszlai Dominik góllal és gólpasszal segítette kiütéses győzelemhez az RB Leipziget, amelyben Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt. Sallai Roland pedig szeptember óta nem játszott olyan sokat egy meccsen a Freiburgban, mint most.

Magyar Nemzet
2022. 01. 08. 17:25
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik reklámembernek sem utolsó Fotó: Filip Singer Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-fertőzések nem kímélték az RB Leipzig csapatát, amelynek tíz hiányzója volt a Mainz elleni bajnokin. Így is javult a helyzet a hét első feléhez képest, amikor úgy tűnt, hogy a csapat idénybeli két legeredményesebb játékosa, André Silva és Christopher Nkunku is lemarad a találkozóról pozitív teszt miatt. Végül mindketten ott lehettek a lipcsei kezdőben.

Ott volt a Leipzig három magyar válogatott játékosa is a pályán: a kapuban, a védelemben, a középpályán kezdett. Előbbi kettő végig is játszotta a 4-1-re megnyert találkozót a Szalai Ádámot a decemberi fejműtétje után még nélkülöző Mainz ellen, Szoboszlait a 87. percben cserélték le.

Jól kezdte a meccset a Leipzig, amely a 19. percben emberelőnybe került, miután André Silva lövését a vendégek védője, Alexander Hack kézzel ütötte ki a kapu torkából. A német védő tragédiáját tetézte, hogy az ő labdaeladásából indult a lipcsei akció.

Nemcsak emberelőny, hanem tizenegyes is járt a szabálytalanságért, amelyet Silva értékesített. Az első félidő végére egygólosnál nagyobb is lehetett volna a lipcsei előny, 2-0-ra mégis csak a szünet után változott az eredmény, méghozzá a lövéseivel addig is aktív Szoboszlai góljával.

A magyar középpályás Nkunkuval játszott össze, a támadás végén pedig Szoboszlai három védő gyűrűjében, szépen lőtt a bal felsőbe. Vizsgálták az esetet, mert Nkunku lesgyanús helyzetben volt a gól előtt, de végül megadták a találatot.

Szoboszlai gólja:

Bár a Mainz addig sok veszélyt nem teremtett, az 57. percben váratlanul szépített a vendégcsapat, Onisiwo lövése a felső lécről vágódott Gulácsi kapujába. Egyetlen perccel később érkezett a lipcsei válasz, Szoboszlai ugratta ki Nkunkut, aki nem hibázott, 3-1-re módosult az állás.

Ezzel még nem volt vége, a 61. percben Silva akcióból is betalált, így alakult ki a 4-1-es végeredmény. A Szoboszlai (gól, gólpassz), Nkunku (gól, két gólpassz), Silva (két gól) trió tarthatatlan volt, a magyar középpályás így már négy gólt és öt gólpasszt jegyez a Bundesliga-idényben.

Közel állt a győzelemhez klubja, a Freiburg is, amely egy 87. percben bekapott góllal adta 2-2-es döntetlenre a meccset hazai pályán a Bielefeld ellen. A fordulót a harmadik helyen kezdő Freiburgnak nagy érvágás az elveszített két pont, Sallai viszont pozitívan kezdte az évet, hiszen kezdőként hetven percet játszott. Ilyen sok játékperc szeptember óta nem jutott neki a Bundesligában egy meccsen.

Bundesliga, 18. forduló:

Péntek:

Bayern München–Mönchengladbach 1-2

Szombat:

Freiburg–Bielefeld 2-2

Fürth–Stuttgart 0-0

Hoffenheim–Augsburg 3-1

Leverkusen–Union Berlin 2-2

RB Leipzig–Mainz 4-1

Frankfurt–Dortmund 18.30 (tv: Arena 4)

Vasárnap:

Hertha–Köln 15.30 (tv: Arena 4)

Bochum–Wolfsburg 17.30

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.