A Bayern edzője nem érti, hogy lehettek ennyire teszetoszák

Bombameglepetéssel indult a Bundesliga-idény második fele péntek este, amikor a 18. forduló nyitómeccsén a fertőzések miatt tartalékos, éllovas Bayern München hazai pályán 2-1-re kikapott a 11. helyezett Mönchengladbachtól. A bajorok edzője főleg az első bekapott gól miatt akadt ki.

Magyar Nemzet
2022. 01. 08. 10:53
null
München, 2022. január 7. Breel Embolo (hátul), a Mönchengladbach és Benjamin Pavard, a Bayern München játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. január 7-i mérkõzésén Münchenben. MTI/AP/Andreas Schaad Fotó: Andreas Schaad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern kilenc labdarúgóját nélkülözte koronavírus-fertőzés miatt, ráadásul két-két sérült és az Afrika-kupára elutazott játékos is kiesett a keretből, így szó szerint a fél csapat hiányzott. Ismeretlen fiatalokkal töltötték fel a meccskeretet, ennek ellenére jól indult a találkozó a Bayernnek, vezetést szerzett, ám még az első félidőben fordított a Mönchengladbach.

– Valójában közelebb álltunk a győzelemhez, mint a Gladbach – jelentette ki Julian Nagelsmann, a Bayern vezetőedzője a találkozó után. – A vereség sosem jó érzés. Ha jobban végiggondolom, az első huszonöt percben nagyon jól teljesítettünk. Teljes képtelenség volt, ahogy aztán az egyenlítő gólt bekaptuk, nem is értem, hogy a tizenhatoson belül miért csinálunk ilyesmit, utána meg újra kapituláltunk egy pontrúgás után.

Nagelsmann kifakadása jogos az első vendéggól tekintetében, hiszen egy ártalmatlannak tűnő jobb oldali beadást középen előbb Niklas Süle nem tudott tisztázni, majd három Bayern-játékos között vitte el a labdát a Gladbach támadója, aki végül a gólpasszt adta tizenhatoson belül lefagyott müncheni játékosok gyűrűjében.

A mérkőzés góljai a Bundesliga hivatalos honlapján megnézhetők.

A Bayern vezetőedzője hozzátette, ezúttal a csapata a hibák ellenére sem érdemelt vereséget, nem úgy, mint a két együttes októberi kupameccsén, amelyen a Mönchengladbach 5-0-ra kiütötte a bajorokat.

– Összességében nem volt szerencsénk – tette hozzá a müncheniek támadója. – Több volt ebben a meccsben, az első félidő kifejezetten furcsa volt. Az első huszonöt percben uraltuk a játékot, aztán a semmiből kaptunk egy gólt, majd visszaestünk, túl sokszor adtuk el a labdát. Ennek ellenére is megvoltak a helyzeteink, háromszor találtuk el a kapufát.

– Másként képzeltük el ezt a találkozót, azzal együtt is, hogy olyan felállásban léptünk pályára, mint még soha – jelezte a koronavírusos Manuel Neuert a müncheni kapuban helyettesítő Sven Ulreich. – Az első félidőben húsz percig nem koncentráltunk megfelelően, így segítettük gólokhoz a Gladbachot, amely ennek köszönhetően jött vissza a meccsbe.

Ami a tartalékos felállást illeti, sokatmondó, hogy a csereként pályára lépő Paul Wanner mindössze 16 évesen és 15 naposan debütált a Bundesligában, s ezzel a Bayern valaha volt legfiatalabb pályára lépője lett, de a német élvonal történetében is csak egyvalaki, a dortmundi Youssoufa Moukoko előzi meg, aki tavaly 16 évesen és egynaposan mutatkozott be.

– Minden elismerésem a csapaté, hogy így fel tudott állni és kiharcolta a győzelmet Münchenben – fogalmazott elégedetten a Mönchengladbach osztrák edzője, Adi Hütter. – Persze a Bayern kiegyenlíthetett volna, de alapvetően jól játszottunk, sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk az edzéseken.

Borítókép: Breel Embolo (hátul), a Mönchengladbach és Benjamin Pavard, a Bayern München játékosa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. január 7-i mérkőzésén Münchenben. (Fotó: MTI/AP/Andreas Schaad)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.