Volt csapata megkereste, Rooney nemet mondott a vezetőedzői posztra

Wayne Rooney, az angol másodosztályú Derby County labdarúgócsapatának vezetőedzője elárulta, nemet mondott volt csapata ajánlatára.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 12:28
Rooney, Wayne
Genk, 2017. július 22. Wayne Rooney, az angol Everton játékosa a Genk-Everton barátságos labdarúgó-mérkõzésen a genki Crystal Arena stadionban 2017. július 22-én. (MTI/EPA/Julien Warnand) Fotó: JULIEN WARNAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol élvonalban szereplő Everton finoman szólva nincs túl jó passzban az elmúlt időszakban. A liverpooli klub sorozatos vereségei miatt csupán a tizenhatodik helyet foglalja el a Premier League tabelláján, így nem jelentett meglepetést, hogy a vezetőség január közepén menesztette Rafael Benítezt a vezetőedzői posztról.

A szigetországi sajtó több trénert is összeboronált a csapattal, mások mellett az Everton egykori gólvágóját, Wayne Rooney-t is. Az angol szakember azonban nem várt választ adott, amikor korábbi munkaadója felvette vele a kapcsolatot:

– Az Everton megkereste az ügynökömet, és állásinterjúra hívott engem, de visszautasítottam az ajánlatot – magyarázta Rooney. – Nehéz döntés volt. Hiszem, hogy egyszer a Premier League-ben leszek menedzser, száz százalékig készen állok erre. Remek lenne, ha ez az Evertonnál valósulna meg, de most a Derbynél dolgozom, és ez fontos nekem.

Az angol válogatott gólrekorderének döntése elismerésre méltó, ugyanis jelenleg a rendkívül nehéz helyzetben lévő Derby Countyt irányítja. A másodosztályú klubtól a pénzügyi szabályok megsértése miatt huszonegy pontot levont az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) az idény során. Így a tabella utolsó előtti helyén áll a Derby, nyolc ponttal a bennmaradást jelentő 21. helyezett Reading mögött.

Rooney azonban nem hagyja el a süllyedő hajót, még szeptemberben így nyilatkozott a helyzetről:

– Harcolni fogok a klubért. Nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat, hiszen szükségük van egy vezetőre. Elkötelezett vagyok az egyesület mellett.

Az Everton tehát hoppon maradt, az angol sajtó ezek után azt valószínűsíti, hogy az egykoron a Derbyt, majd a Chelsea-t irányító Frank Lampard ülhet le a liverpooliak kispadjára.

Borítókép: Wayne Rooney az Everton játékosaként 2017 júniusában (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.