Willi Orbán volt a szárnyakat kapó RB Leipzig megmentője

Újabb fontos győzelmet aratott az RB Leipzig, amely a Bundesliga 20. fordulójában 2-0-s sikert ért el hazai pályán a Wolfsburg ellen. Csak a hajrában dőlt el a meccs, a jeget a magyar válogatott Willi Orbán gólja törte meg. Ő és Gulácsi Péter végig a pályán volt a lipcseieknél, a sérüléséből visszatérő Szoboszlai Dominik azonban nem szállt be a kispadról.

Magyar Nemzet
2022. 01. 23. 17:23
SC Freiburg - RB Leipzig
Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén remek formának örvend az RB Leipzig, amely az év első három tétmeccsét megnyerte. Van mit jóvátennie a lipcsei együttesnek, amely a tizenegyedik helyen zárta 2021-et a Bundesligában, innen próbál felkapaszkodni a top négybe.

Ehhez a Wolfsburg ellen újabb győzelemre volt szükség, de az első félidő igen gyenge játékot hozott. Igazság szerint a gólhoz a vendég Wolfsburg járt közelebb, amikor a 40. percben Vranckx közelről lőtt kapura, ám Gulácsi vetődve óriásit védett.

A magyar kapus a Hansa Rostock ellen megnyert Német Kupa-meccsen játszott a 250. alkalommal az RB Leipzig mezében szerdán, ezzel a második helyen áll a klub örökranglistáján, és újabban remek formában véd, a legutóbbi fordulóban az egyéni rekordját felállítva, tíz védést bemutatva főszereplője volt a Stuttgart elleni 2-0-s sikernek.

Gulácsinak ezúttal nem kellett ennyiszer védenie a kapott gól nélküli meccsért, a Wolfsburg az említett lövésen kívül nem tudott igazán nagy veszélyt teremteni. A kérdés az volt, hogy az ugyancsak ötlettelenül játszó Leipzig fel tudja-e törni az ellenfél védelmét.

Az 56. percben felcsillant a remény, egy kapu előtti kavarodás után lőtt a Wolfsburg kapujába, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. 

Ami késett, nem múlt, a magyar válogatott védő csak megszerezte az idénybeli első gólját a Bundesligában!

Olmo beadása után André Silva fejelt ívesen a felső lécre, a kipattanóra pedig Orbán reagált a leggyorsabban, közelről a kapuba fejelte a labdát a 76. percben.

Az előny tudatában mintha megnyugodott volna a Leipzig, amely ennek köszönhetően a hajrában a második gólját is megszerezte, bár Gvardiol gólját les miatt először érvénytelenítették, de aztán a VAR felülbírálta az ítéletet, és mégis megadták a találatot.

Győzelmével a Leipzig továbbra is hibátlan 2022-ben, négy tétmeccsből négy győzelem, s már a hatodik helyre lépett előre a csapat a Bundesligában.

Borítókép: Willi Orbán (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.