A Barcelona az Atléticót, Dani Alves magát ütötte ki

A Xavi novemberi kinevezése óta talán legjobb mérkőzését játszó Barcelona 4-2-re kiütötte a címvédő Atlético Madridot a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 02. 06. 18:25
FC Barcelona vs Atletico Madrid
epa09733173 FC Barcelona's Gavi (L) celebrates with teammates after scoring the 2-1 lead during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid in Barcelona, Spain, 06 February 2022. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona téli szerzeményei közül többen is pályára léptek az Atlético Madrid ellen vasárnap délután: a Wolverhamptontól kölcsönvett Adama Traoré átigazolása óta először öltötte magára a katalán együttes mezét, míg a Manchester Citytől megvásárolt Ferran Torresnek ez volt az első meccse hazai pályán.

Lüktető játékkal, gyors gólváltással indult a két gigász találkozója. Kezdetben a házigazda volt aktívabb, de az Atlético Madrid a 8. percben az első helyzetét kihasználva vezetéshez jutott. A volt csapata ellen bizonyítani akaró Luis Suárez kapott labdát a jobb oldalon, majd középre tálalta a labdát, amit Yannick Carrasco a jobb alsóba vágott. (0-1)

A gránátvörös-kékek nem maradtak sokáig adósak a válasszal: Dani Alves előbb lecsapott a vendégek tizenhatosában kallódó játékszerre, majd sasszemmel észrevette a másik oldalon védő nélkül maradt Jordi Albát, aki egy remek kapáslövést eresztett meg a bal felső sarokba. (1-1)

Nemcsak Alves, Traoré is parádézott a jobb oldalon, az Atlético balhátvédjével, Mario Hermosóval úgy játszadozott, mint macska az egérrel. A spanyol szélső a 21. percben az alapvonalig masírozott, majd fejére varázsolta a labdát, amit a mindössze 173 centiméter magas középpályás a kapuba bólintott – ezzel a Barca alig tizenhárom perc alatt fordított. (2-1)

A 43. percben harmadik kaput eltaláló lövését is gólra váltotta a hazai gárda: Dani Alves szabadrúgása után Gerard Piqué fejese a kapufát találta el, a kipattanót Ronald Araújo lőtte be Oblak mellett. (3-1)

A fordulás után ott folytatta a Barcelona, ahol az első félidőben abbahagyta. Alves korábbi gólpasszát követően ezúttal maga fejezett be támadást, Gavi beadását váltotta gólra. Oblak ismét csak pironkodhatott, az összes kapuját eltaláló lövésből gól született. (4-1)

Az Atléticónak egy szépítő találatra azért még futotta. Rodrigo De Paul szöglete után Suárez volt eredményes 58. percben. Az uruguayi csatár nem kezdett nagy ünneplésbe, ehelyett inkább elnézést kért egykori otthona, a Camp Nou stadion közönségétől. (4-2)

Az addig remeklő Alves a 68. percben tett róla, hogy csapata számára ne legyen könnyű a mérkőzés utolsó húsz perce. A 38 éves védő teljesen feleslegesen letalpalta Carrascót, amiért piros lap volt a jutalma. Gól és gólpassz mellé kiállítás, eseménydús délutánja volt Alvesnek.

A rangadó hátralévő idejében az Atlético és a csontzene dominált, egymás után villantak a sárga lapok mindkét oldalon. Az eredmény viszont már nem változott, a két együttes így helyet cserélt a tabellán: Xavi szárnyakat kapott gárdája előrelépett a negyedik helyre, a címvédő madridiak pedig visszaestek az ötödikre.

 

Barcelona–Atlético Madrid: 4-2 (3-1)

gólszerzők: Alba (10.), Gavi (21.), Araujo (43.), Alves (49.), ill. Carrasco (8.), Suárez (58.)

kiállítva: Alves (Barcelona, 69.)

La Liga, 23. forduló:

Valencia–Real Sociedad 0-0

Osasuna–Sevilla 0-0

Celta Vigo–Rayo Vallecano 2-0 (1-0)

Elche–Alavés 3-1 (0-1)

Real Mallorca–Cádiz 2-1 (1-1)

Getafe–Levante 3-0 (2-0)

vasárnap:

Real Betis–Villarreal 18.30

Real Madrid–Granada 21.00

hétfő:

Athletic Bilbao–Espanyol 21.00

Borítókép: Barcelonai örömünnep (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.