A Klicsko testvérek is készek fegyvert ragadni hazájuk védelméért

Két egykori nehézsúlyú világbajnok profi bokszolóval erősödhet az ukrán hadsereg. Vlagyimir Klicsko már a harcok kirobbanása előtt szolgálatra jelentkezett, most Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko is „ringbe szállna” az oroszok elleni háborúban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 25. 10:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincs más választásom, ezt kell tennem. Harcolni fogok – jelentette ki Vitalij Klicsko az ITV brit kereskedelmi televízió Jó reggelt, Nagy-Britannia! (Good Morning Britain) című pénteki műsorában, amelyből az MTI idézett.

Az ötvenéves, korábbi világbajnok bokszoló 2014 óta Kijev polgármestere, és ebben a minőségében is hangsúlyozta, hogy az ukrán főváros veszélyben van, a legfontosabb most a rendőrséggel és hadsereggel együttműködni a kritikus infrastruktúra, a lakossági áram-, gáz- és vízszolgáltatás biztosítása érdekében. Hozzátette, hogy a civilek készek katonákként megvédeni Kijevet.

– Hiszek Ukrajnában, a hazámban, a népemben – emelte ki Vitalij Klicsko.

Öccse, a 45 éves Vlagyimir Klicsko, akit minden idők egyik legjobb nehézsúlyú bokszolójának tartanak, mivel 4382 napig volt világbajnok, ami rekord, február elején jelentkezett a tartalékos ukrán hadseregbe.

Ő csütörtökön a következő írta a LinkedInen vezetett blogjában: „Erős az ukrán nép. Hű marad magához ebben a szörnyű megpróbáltatásban. Ez egy szuverenitása és békére vágyó nép, amely testvéreként tekint az orosz népre. Tudja, hogy lényegében ők nem akarják ezt a háborút. Az ukrán nép a demokráciát választotta. De a demokrácia egy törékeny rendszer. A demokrácia nem képes megvédeni önmagát, a polgárok akaratára, mindenki elkötelezettségére van szüksége ehhez. Alapvetően nincs demokrácia demokraták nélkül.”

Mint korábban megírtuk, Vlagyimir Klicskót a szakadár Donyecki Népköztársaság egyik felderítő zászlóaljának parancsnoka párbajra hívta a volt bokszoló katonai törekvéseire reagálva. De a fegyvernem kiválasztásában a pisztoly, géppuska, mesterlövészpuska hármasból engedett volna választani, az ökölharc lehetőségét nem sorolta fel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

Borítókép: Vlagymir Klicsko kitöltötte a szükséges papírokat, s bátyja is jelen volt a toborzóirodában (Forrás: Instagram/vitaliyklitschko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.