A Real Madrid buszát megtámadták, a Bilbao élvezi a duplát

Az Athletic Bilbao a Barcelona után a Real Madridot is kiütötte a spanyol Király Kupából. A fővárosi csapat buszát a meccs előtt megdobálták a baszk drukkerek.

Magyar Nemzet
2022. 02. 04. 7:51
Athletic Club v Real Madrid - Copa del Rey
BILBAO, SPAIN - 3 FEBRUARY: Inaki Williams of Athletic and David Alaba of Real Madrid compete for the ball during the Copa del Rey Quarter Final match between Athletic Club and Real Madrid at Estadio de San Mames on February 3, 2022 in Bilbao, Spain. Jose Hernandez / Anadolu Agency (Photo by Jose HERNANDEZ / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Jose HERNANDEZ / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol Király Kupában idén már volt olyan szurkolói botrány, ami miatt félbe kellett szakítani mérkőzést. A csütörtök esti Athletic Bilbao–Real Madrid meccs előtt a hazai drukkerek viselkedése okozott csalódást, akik üvegpalackokkal, konzervdobozokkal és kövekkel dobálták meg a fővárosi klub buszát.

Szerencsére az incidensnek nem voltak komoly következményei, így a mérkőzést is meg lehetett rendezni. Azonban a találkozó sem úgy alakult, ahogy a madridiak tervezték.

A Bilbao fölényben játszott a mérkőzésen, a kapura lövések aránya 15-7 volt a baszkok javára. S bár a hazaiak sokáig pontatlanul céloztak, a 89. percben Álex Berenguer gólja eldöntötte a továbbjutást.

A baszkok ezzel visszavágtak a Realnak a néhány hete a Szuperkupa-döntőben elszenvedett vereségért, a Király Kupában pedig úgy jutottak az elődöntőbe, hogy egymás után búcsúztatták a Barcelonát és a Realt.

– Nagyon nehéz kiütni a Barcát és a Realt, ezt most ki kell élveznünk. Nagyon nehéz így dominálni a Real Madrid ellen, ahogy mi tettük, és megkaptuk a megérdemelt jutalmunkat – örvendezett a baszkok vezetőedzője, Marcelino.

Ünnepelhetett a Bilbao (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Jose Hernandez)

Míg a Bilbao az elmúlt két kiírásban döntőig jutott – igaz, mindkettőt elveszítette –, addig a Real Madrid 2014-es végső sikere óta nem tudott ismét eljutni a Király Kupa fináléjába.

– Fájó a vereség, hiszen minden sorozatot meg akarunk nyerni, ahol csak elindulunk. Nagyon szoros meccs volt, de az Athletic megérdemelte a továbbjutást – ismerte el Carlo Ancelotti, a Real trénere.

Az Athletic Bilbao mellett a Real Betis, a Valencia és a Rayo Vallecano jutott be a Király Kupa elődöntőjébe.

Borítókép: Inaki Williams (Bilbao) és (Real) küzd a labdáért (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Jose Hernandez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.