A teniszbajnok már meccs közben zokogott búcsúturnéján

Az argentin teniszező, Juan Martín del Potro két és fél év után ismét teniszmeccset játszott, de hazai közönség előtt már a mérkőzés alatt sem bírt érzelmeivel.

Magyar Nemzet
2022. 02. 09. 11:40
Juan Martin Del Potro
Argentine tennis player Juan Martin Del Potro acknowledges the crowd after loosing against Argentine Federico Delbonis during the ATP 250 Argentina Open tennis tournament tennis in Buenos Aires, on February 8, 2022. (Photo by Juan Mabromata / AFP) Fotó: AFP/Juan Mabromata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy már mi is előre jeleztük, Juan Martín del Potro két és fél éves kihagyás után ismét ATP-tornán léphetett pályára. A Buenos Airesben kedden késő este rendezett találkozója előtt azonban a US Open 2009-es bajnoka már nem akart hiú reményeket táplálni senkiben.

– Ez már inkább búcsú, semmint visszatérés. A pályán akartam visszavonulni, nem egy sajtótájékoztatón – fogalmazott a harminchárom éves argentin teniszező.

Del Potro 2009-ben Roger Federert győzte le a US Open döntőjében, megszakítva a svájci 2004 óta tartó győzelmi sorozatát New Yorkban. Akkor úgy tűnt, Novak Djokoviccsal együtt veheti majd fel a versenyt a következő évtizedben Federer és kettősével, ám az argentin teste nem így gondolta.

Del Potro rengeteget bajlódott a csuklójával, majd az utóbbi két és fél évben a térdével. Amikor viszonylag hosszabb ideig egészséges tudott maradni, rendre megmutatta a benne rejlő potenciált: 2016-ban az olimpián, 2018-ban ismét a US Openen jutott fináléba.

Ilyen előzmények után garantálható volt, hogy érzelmes pillanatokat él át a Buenos Aires-i közönség előtt, ám arra talán Del Potro sem számított, hogy már a honfitársa, Federico Delbonis ellen vívott meccs alatt könnyekben tör ki.

Del Potro 6:1, 6:3-as vereséggel, de a pályán búcsúzhatott a hazai közönségétől. Az argentin bajnok jövő hétre, Rio de Janeiróba is szabadkártyát kapott, de nem biztos, hogy él vele.

– Nem tudom, pályára lépek-e még, nagyon fáj a térdem – mondta Del Potro, aki elmondása szerint két és fél éve még aludni sem tud fájdalommentesen.

Borítókép: Del Potro egy hazai búcsúmeccsig még elküzdötte magát (Fotó: AFP/Juan Mabromata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.