A végére összeroppant a magyar bajnok a BL-ben, most messze volt a bravúr

A férfikosárlabda Bajnokok Ligája 2. csoportkörében a Falco Szombathely a francia SIG Strasbourgot fogadta. A magyar bajnok különösen támadásban sokat hibázott, sok labdát adott el, de a negyedik negyed derekáig volt esélye a győzelemre, akkor viszont Perl Zoltán második szándékos hiba miatt kiállt, és végül a Falco súlyos, 85-63-as vereséget szenvedett.

2022. 02. 08. 21:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két majdnem bravúr – ez volt tegnap estig a Falco mérlege. A magyar csapat nagyon közel állt a győzelemhez a spanyol Tenerife és idegenben a Rytas Vilnius ellen, ám néhány pont mindkét esetben hiányzott hozzá. A Bajnokok Ligája második csoportkörében, a legjobb tizenhat között a magyar bajnoknak minden siker tényleg bravúr lenne, és így volt ez tegnap is, amikor a Strasbourgot fogadta. A francia együttes Euroligát megjárt kosarasokkal is érkezett Szombathelyre, és roppant erős játékosokat vonultatott fel.

A mérkőzés elején szinte minden támadás kosárral végződött, aztán a magyar bajnok keményített a védekezésén, és öt perc elteltével 14-9-re vezetett. Sajnos több eladott labda miatt a franciák felzárkóztak, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt a minimális előny. A második negyedben nagyon megtorpant a szombathelyiek támadójátéka, nyolc percen keresztül kizárólag Perl Zoltán talált be az ellenfél gyűrűjébe, a Strasbourg pedig egy 11-0-s rohanással kicsit el tudott húzni. A félidő kevés pontot hozott, 33-36-ot mutatott az eredményjelző.

 

Perl Zoltán a mezőny egyik legjobbja volt, de a végén vitatható ítélettel kiállították. Fotó: Fiba.com

A folytatásban gyors kosarakkal elléptek a franciák 11 ponttal, és bár Benke Szilárd és Váradi Benedek dobásaival sikerült visszajönni kettőre, a negyedik negyed a kipontozódott Clark nélkül és hatpontos vendégelőnnyel kezdődött. A Falco keményen harcolt, de – különösen a támadások során – sok hibával játszott, ráadásul nem bírta el a játékvezetők „nyomását” sem – például a 21 pontos Perl oktalan, második szándékosnak ítélt személyi hibával történt kiállítását –, a végére megroppant, és 85-63-ra kikapott, így a 2. csoportkörben féltávnál győzelem nélkül áll a kvartettben.

Golomán György a találkozó után ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani... Ugyanakkor vízválasztó is lehet ez a találkozó: maradunk a földön és nyalogatjuk a sebeinket, vagy felállunk a padlóról, és a folytatásban megmutatjuk a csapatunk karakterét. Bízom benne, hogy az utóbbi forgatókönyv fog megvalósulni.

Milos Konakov, a Falco vezetőedzője: – Megérdemelten nyert a Strasbourg. Számunkra úgy harminc percig tartott a találkozó – a hajrára szétestünk. Néhány játékosom sokat beszélt, keveset dolgozott a pályán – a tükörbe kell néznünk. Dolgozunk, megyünk tovább!

Lassi Tuovi, a Strasbourg vezetőedzője: – Agresszív védekezésre, agresszív támadójátékra, gyors, harcos kosárlabdára, háborúra készültünk. Megvalósítottuk az eltervezett taktikánkat, többek között rengeteg eladott labdába kényszerítettük ellenfelünket, nem hagytuk, hogy a Falco a saját játékát játssza. Ráadásul dobtunk nyolcvanöt pontot Szombathelyen – nem lehetek elégedetlen.

Bajnokok Ligája, 2. csoportkör, L csoport: Falco Volvo Alpok Autó Szombathely–SIG Strasbourg 63–85 (18–17, 15–19, 21–25, 9–24)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.