időjárás 24°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Falanszter újratöltve: maszkban jégkorongoztak az olimpián

Magyar Nemzet
2022.02.07. 10:40 2022.02.07. 11:11
Falanszter újratöltve: maszkban jégkorongoztak az olimpián

Kanada a papírformának megfelelően simán, 6-1-re legyőzte Oroszországot a téli olimpia női jégkorongtornáján, a csoportkörben. A mérkőzés mégis történelmi léptékű, hiszen a két csapat játékosai a meccs közben, a jégen is maszkot viseltek. Az oroszok koronavírus-teszteredményeivel kapcsolatban lépett fel probléma.

Több mint egyórás késéssel kezdődött meg magyar idő szerint hétfő hajnalban a kanadai és az orosz női jégkorong-válogatott mérkőzése a pekingi olimpia női jégkorongtornáján, az A csoportban. Idővel kiderült, azért csúszott a kezdés a Vukoszung Arénában, mert az oroszok ugyan időben átestek a kötelező napi koronavírusteszten, eredményeik azonban nem érkeztek meg a kezdésre, s a kanadaiak emiatt eleinte nem akartak kiállni, hiszen közismert volt, hogy az oroszoknál korábban hat játékos is megfertőződött.

Végül egyórás várakozás után az a döntés született, hogy mindkét csapat játékosai a rácsos fejvédő alá maszkot vesznek fel, s így lépnek jégre. Újabb mérföldkő az olimpiai falanszterben…

A szokatlan viselet nem befolyásolta az erőviszonyokat, a tengerentúliak a várakozásoknak megfelelően könnyedén nyertek 6-1-re. Az oroszok koronavírus-fertőzések miatt eleve csak szűk keretet tudtak nevezni, három soruk van a négy helyett.

Kanada három forduló után továbbra is százszázalékos, korábban Svájcot 12-1-re, Finnországot pedig 11-1-re ütötte ki, s az aranyérem első számú várományosa, mint az előző tornákon láthattuk, egyedül az Egyesült Államok szorongathatja meg. Oroszország három forduló után egy győzelemmel és két vereséggel áll.

Borítókép: a maszkviselés nem akadályozta meg Kanadát a sima győzelemben (Fotó: Vlagyimir Asztapkovics/Szputnyik)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.