Fukuoka helyett Budapest rendezi az idei vizes világbajnokságot

Fukuoka visszalépése után Budapest ad otthont az idei vizes világbajnokságnak – jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA).

Magyar Nemzet
2022. 02. 07. 9:13
Budapest, 2020. december 23. A Duna Aréna a főváros XIII. kerületében 2020. december 23-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-ben elhalasztott vizes világbajnokságnak 2022-ben Fukuoka adott volna otthont, azonban a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA) a múlt héten bejelentette, a járványhelyzet miatt a japán város visszalépett a rendezéstől, így idén május helyett 2023 júliusára tolták a tornát.

Egészen hétfőig úgy tűnt, 2022-ben nem is tartják meg a vizes vb-t, azonban ma reggel a FINA meglepő bejelentést tett, miszerint mégis megrendezik a világeseményt, méghozzá június 18-a és július 3-a között, és nem más, mint Budapest lesz a házigazda! 

A FINA közleménye felidézi, fővárosunk bevált helyszín, már több alkalommal is a házigazdája volt FINA-rendezvényeknek, úszó-világkupáknak és a vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének, 2017-ben pedig világbajnokságnak is otthont adott, amelyet rekordszámú néző követett figyelemmel a helyszínen és a televízió képernyői előtt. Legközelebb 2027-ben került volna sor vizes-vb-re hazánkban.

– A vizes közösség próbál megoldásokat találni a világjárvány okozta kihívásokra, a mai bejelentés ennek egyik fontos lépése – idézte Husain Al-Musallam FINA-elnök szavait a közlemény. – Különösen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a házigazdák osztják a vizes sportok iránti rajongásunkat, emellett képesek és hajlandóak rá, hogy megrendezzék a FINA legrangosabb eseményét. Rendkívül hálásak vagyunk a rendezőknek, és tudjuk, hogy a versenyzők is ugyanígy éreznek húzta alá a sportvezető, majd hozzátette, a 2024-es párizsi olimpia előtt minél több lehetőséget akarnak adni a sportolóknak a versenyzésre, ezért is ragaszkodtak a vb idei megrendezéséhez.

A Magyar Úszószövetség hétfőn 11 órától sajtótájékoztatót tart Wladár Sándor MÚSZ-elnök és a háromszoros olimpiai bajnok úszó, részvétele mellett.

Borítókép: a Duna Aréna (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.