Gulácsi Péter sajnálkozott, a hibája miatt elúszott a bravúrpont

A Bayern München első gólja előtt Willi Orbán, a mindent eldöntő harmadik előtt Gulácsi Péter hibázott, így kapott ki az RB Leipzig 3-2-re a Bundesliga 21. fordulójában szombaton. A lipcseiek vezetőedzője megjegyezte, hogy két könnyű gólt kaptak, és a magyarok is megszólaltak.

Magyar Nemzet
2022. 02. 06. 8:26
GULÁCSI Péter
München, 2022. február 5. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Bayern München elleni mérkõzésén Münchenben 2022. február 5-én. MTI/EPA/Philipp Guelland Fotó: Philipp Guelland
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas, lüktető, rangadóhoz illő találkozón végül egy szerencsétlen öngól miatt szenvedett vereséget az RB Leipzig Münchenben . Serge Gnabry beadása úgy pattant meg a lipcseiek horvát védőjén, Josko Gvardiolon, hogy Gulácsi Péter kapujába hullott a labda. Ezzel lett 3-2. (Összefoglaló itt.)

Ami azonban az összefoglalóban nem látszik: a Bayern-helyzet abból alakult ki, hogy Gulácsi rossz helyre rúgta a labdát, így Kingsley Coman megszerezte azt, majd Gnabryhoz passzolt, a történet folytatása pedig már ismert.

– Utólag mindig okos az ember – tért ki az esetre Gulácsi Péter a klubhonlapon. – Valószínűleg jobb lett volna, ha hosszan előrerúgom a labdát. De aktívak akartunk lenni, hátulról építkezve. Ahogy azt a kapott gól mutatja, ez nem jött össze, ráadásul balszerencsések is voltunk azzal, ahogyan megszületett végül ez a találat. Sokat akartuk birtokolni a labdát, ami miatt kockáztatnunk kellett, és hibáztunk is néhányszor – ismerte el Gulácsi. – A Bayern megbünteti ezeket a hibákat, pedig nagyon közel voltunk ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, és innen nézve különösen elkeserítő az eredmény.

Gulácsi Pétert háromszor mattolták a bajorok. Fotó: Philipp Guelland

Gulácsi egyébként a hibája mellett többször is nagy védéssel segítette a Leipziget, akárcsak a Bayern kapuját védő Manuel Neuer, aki a 310. győzelmét aratta a Bundesligában, amivel beállította Oliver Kahn rekordját. Neuerre külön kitért a magyar játékos: – Kétszer is óriásit védett, és ezzel megakadályozta, hogy egyenlítsünk.

Sajnos nemcsak Gulácsi hibázott, hanem a lipcsei védelem közepén teljesítő Willi Orbán is, aki az első Bayern-gól előtt adta el a labdát, majd Robert Lewandowski a magyar játékos mögé kerülve került ziccerbe, az ő lövését Gulácsi még védte, de a kipattanót Thomas Müller az üres kapuba rúgta.

Willi Orbán hibája a videó elején:

A lipcseiek vezetőedzője, Domenico Tedesco meg is jegyezte a meccs után, hogy két könnyű gólt engedélyeztek a Bayernnek, Gulácsi hibájára pedig külön is kitért.

– Jó meccs volt, de nehéz elfogadni, hogy két gólt is elég könnyen kaptunk – jegyezte meg Tedesco. – A Bayern harmadik gólja előtt túl gyorsan akartuk megjátszani a labdát, ami nem sikerült. Összességében jól teljesítettünk, és minőséget mutattunk.

Itt már meglépett Lewandowski Orbán elől. Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Megszólalt a meccs után Willi Orbán is, de ő nem tért ki a saját hibájára.

– Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a Bayern eggyel többel élt, mint mi – nyilatkozta Orbán. – A második félidő elején jól játszottunk, ezért nagyon fájó a harmadik bekapott gól. Ettől függetlenül ahogyan kezdtük az új évet, az reményt ad, hogy odaérjünk a BL-helyekre. Az első négy meccsünket megnyertük idén, és a Bayern elleni teljesítményre is építhetünk. Személy szerint elégedett vagyok az idényemmel, kiegyensúlyozottabb vagyok.

Vereségével a Leipzig egy helyet ugyan visszacsúszott a tabellán és a hetedik helyen áll a Bundesligában, de a BL-indulást érő negyedik helytől nem távolodott, továbbra is három pontra van tőle.

Borítókép: Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Bayern München elleni mérkőzésén Münchenben 2022. február 5-én (Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.