Megint Szoboszlai Dominik cseréje volt a Leipzig sikerkovácsa

Igencsak megszenvedett a Bochum otthonában, de végül 1-0-s győzelmet aratott az RB Leipzig a Bundesliga 24. fordulójában. Gulácsi Pétert kétszer is a kapufa segítette kapott gól nélküli teljesítményhez, Szoboszlai Dominik szempontjából megint szerencsétlenül alakult a meccs.

Magyar Nemzet
2022. 02. 27. 17:30
Bochum's Costa Rican defender Cristian Gamboa (L), Bochum's German defender Armel Bella Kotchap and Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (R) vie for the ball during the German first division Bundesliga football match between VfL Bochum v RB Leipzig in Bochum, western Germany on February 27, 2022. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: Europress/AFP/Ina FASSBENDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Leipzig a Bochum otthonában, hiszen ebben a fordulóban két riválisa, a Hoffenheim és a révén tizenegyeshez jutó Freiburg is győzelmet aratott korábban, így a lipcseiek csak a három ponttal szerezhették vissza a BL-indulást érő negyedik helyet.

Hogy nem lesz könnyű dolgok, azt tudhatták előre, hiszen a Bochum két hete a Bayern München torkán is megakadt, a középmezőnyhöz felkapaszkodó csapat 4-2-re legyőzte a bajor sztárklubot a legutóbbi hazai meccsén.

Mindhárom magyar, a kapuban a védelemben és a középpályán is kezdő volt a Leipzigben, amely alaposan megszenvedett a Bochummal. Az első félidő rendkívül töredezett, sok szabálytalansággal megszakított, csúnya futballt hozott, gól nélkül vonultak szünetre a csapatok.

A Leipzig támadásait Szoboszlai sem tudta igazán segíteni, az ő játékába is sok hiba csúszott, végül az 58. percben le is cserélte őt Domenico Tedesco vezetőedző. A magyar középpályást a francia válogatott Christopher Nkunku váltotta, aki később eldöntötte a meccset.

A 82. percben Henrichs adott jó labdát a leshatáron kilépő Nkunkunak, aki 14 méterről lőtt, a Bochum kapusa kissé későn mozdult a labdára, így gól lett belőle – 0-1.

Szoboszlai szempontjából nem szerencsés, hogy egymás után kétszer az ő helyére beálló játékos lett a hős: egy hete, a Hertha ellen Dani Olmo váltotta a magyar játékost 1-1-nél, majd góllal és két gólpasszal főszereplő volt a 6-1-es lipcsei győzelemben.

Egyébként váratlan volt a Leipzig gólja, mert előtte inkább a Bochumnak voltak helyzetei. Egy szöglet után már Gulácsi is verve volt, ám a közelről érkező fejes után a felsőlécen csattant a labda. Nem sokkal később pedig egy újabb bochumi fejes után a kapufa mentette meg Gulácsit a góltól. A kettő között is volt izgalom, a hazaiak tűzijátéka végén Orbán mentett fejjel a labdába vetődve.

Gulácsi és Orbán végigjátszotta a meccset, a Leipzig fontos, de szerencsés győzelmet aratott. A magyar kapus a hatodik kapott gól nélküli meccsét jegyezte az idényben, csapata pedig újra a negyedik helyen áll a Bundesligában.

Borítókép: Szoboszlai Dominik küzd a bochumi játékosokkal (Fotó: Europress/AFP/Ina Fassbender)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.