„Nagyra nyitottam a számat, az orrom tele volt vérrel”

Daniel Hemetsberger harmincévesen jutott el odáig, hogy végre bekerült a nagyon erős osztrák alpesisí csapatba egy világversenyen. Ilyen előzmények után a feladás még vérző orral sem opció.

2022. 02. 07. 10:15
Daniel Hemetsberger
Austria's Daniel Hemetsberger, with blood on his face, reacts after competing in the men’s downhill final during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Yanqing National Alpine Skiing Centre in Yanqing on February 7, 2022. (Photo by Joe KLAMAR / AFP) Fotó: Joe KLAMAR / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Hemetsberger idén a legnagyobb presztízsű versenyen, Kitzbühelben állhatott dobogóra, így a harmincéves osztrák lesikló végre bekerült hazája rendszerint nagyon erős alpesisí csapatába egy világversenyen.

A pekingi olimpiai lesiklóverseny azonban nem kezdődött jól Hemetsberger számára, aki már a pálya tetején nekiment az egyik kapunak. A maradék másfél percet vérző orral teljesítette a pályán, de célba ért.

– Hamar zavarni kezdett, mert éreztem, hogy folyik a vér az orromból. Próbáltam olyan nagyra nyitni a számat, amennyire csak tudtam, hogy levegőhöz jussak, mert az orrom tele volt vérrel – mondta a futam után az osztrák, aki a szokatlan nehézségek ellenére a huszonegyedik helyen ért célba a negyvenkét induló közül a valaha volt leggyorsabb olimpiai lesiklópályán.

Hemetsbergernél is rosszabbul járt a német Dominik Schwaiger, illetve a női óriás-műlesiklásban eleső amerikai Nina O’Brien, őket bukásuk után hordágyon kellett elszállítani a pályáról.

Alpesi síben két aranyérmet osztottak ki hétfőn Pekingben: a férfi lesiklást a svájci Beat Feuz, a női óriás-műlesiklást a svéd Sara Hector nyerte.

Borítókép: Daniel Hemetsberger vérét adta az olimpián (Fotó: AFP/Joe Klamar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.