Összetörte az ütőjét, aztán legyőzte Fucsovicsot + Videó

Két labdára volt a győzelemtől és a továbbjutástól, de Fucsovics Márton szoros csatában alulmaradt a nála nyolc évvel fiatalabb kanadai Denis Shapovalovval szemben a dubaji ATP 500-as tenisztorna első fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 20:36
Fucsovics az első szettben játszott jól Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

remekül kezdett a dubaji ATP-torna első fordulójában. A legjobb magyar teniszezőn a kanadai Denis Shapovalov, az idei Australian Open negyeddöntése, az ATP-rangsor 14. helyezettje egyszerűen nem talált fogást. Tegyük hozzá: Fucsovics nem csinált semmi különöset, de amit viszont igen, azt sokkal stabilabban tette, mint az idegeivel is küszködő, nála nyolc évvel fiatalabb, izraeli születésű játékos. Akit tavalyelőtt az Australian Openen négy játszmában legyőzött az első fordulóban. 

Nem ment a játék a kanadainak a mérkőzés kezdeti szakaszában, csak úgy ontotta magából a ki nem kényszerített hibákat.

5:2-nél Shapovalov a szettben maradásért adogatott, és nem remegett meg a keze. 35 percnyi játék után Fucsovicsnak egyetlen feladata volt: valahogy kiszerválni a játszmát. Ez nem sikerült, 30-30-nál két labdára volt az első szettől, de ott is maradt. A következő két pontot a kanadai nyerte meg, így visszavette az elveszített adogatójátékát. 

A következő játékban Fucsovics megint közel állt a szett lezárásához, fogadóként két labdája volt a játszmagyőzelemhez, végül az ötödik lehetőségét kihasználta, 48 perc alatt 6:4-re besöpörve ezzel az első szettet. 

A folytatásban stabilizálódott Shapovalov játéka, a meccs során először eljutott bréklabdáig, és azonnal el is vette Fucsovics szerváját. A legjobb magyar játékos fogadóként három bréklabdával indította a szett második játékát, amit Shapovalov végül egy kettős hibával bukott el. Minden kezdődött előlről. 

2:2-nél Fucsovics újra elbukta a saját szerváját. Shapovalov megemberelte magát, sokkal bátrabban, s ami a lényeg: koncentráltabban játszott, mint az első szettben. És ez elég is volt az egyenlítéshez. A két 6:4-es játszma, 90 percnyi játék után jöhetett a döntő szett. 

Erre mindkét fél alaposan felszívta magát: a gyors szerva-röpte labdamenetek és a fárasztó, hosszú alapvonalütések váltogatták egymást. 4:4-ig különösebb nehézségek nélkül jutottak el a felek, az első Shapovalov-adogatásnál Fucsovics ugyan bréklabdákhoz jutott, de nem élt az eséllyel. Fucsovics 5:4-es vezetésénél ellenfele a meccsben maradásért adogatott. A magyar játékosnak voltak lehetőségei, egy-két pontosabb fonákelütésen múlott a meccslabda, de a kanadai ügyesen dolgozott a hálónál.

Fucsovics szervajátékába apróbb, de fontos hibák csúsztak, el is veszítette azt. Pedig nem is olyan rég még két labdára volt a győzelemtől. 2 óra 24 percnyi csata után Shapovalov a továbbjutásért adogatott.  

ATP-500-as tenisztorna, Dubaj, összdíjazás: 2,8 millió dollár (882 millió forint). 1. forduló: Shapovalov (kanadai, 6.)–Fucsovics 4:6, 6:4, 7:5.

Borítókép: Fucsovics Márton az első szettben játszott a legjobban a hosszúra nyúlt találkozón ( Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.