Vigasz a kupában: az Újpest kiverte a Kisvárdát

Az Újpest 1-0-s hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó Magyar Kupában, s bejutott a legjobb nyolc közé. Csongvai Áron a hosszabbításban rúgta a győztes találatot.

Magyar Nemzet
2022. 02. 08. 19:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidő meglehetősen eseménytelenül telt el, a második annál izgalmasabb volt. A Kisvárdának több helyzete is akadt, majd a 67. percben egy mintaszerű akció végén a lapos beadást Camaj szépen vágta a léc alá. 

A vendégek ezután ráültek az eredményre – hiba volt. Az Újpest élt a lehetőséggel, és megfordította a meccset. Előbb Simon Krisztián rúgott okos gólt, majd a 93. percben Csongvai Áron remekbe szabott szabadrúgással szerezte meg a győztes gólt. 2-1-re nyert az Újpest, és ott van a legjobb nyolc között.

A két csapat pénteken, szintén a Megyeri úton, a bajnokságban is találkozik.

A találkozó után Révész Attila, a Kisvárda igazgatója csalódottan értékelt, mint mondta, a játékosai nem éppen frissek, hiszen sűrűn vívják a meccseket, és sokat kell utazniuk.

– Nemcsak a továbbjutás miatt fontos a győzelem, hanem mert ettől végre megjön a játékosok önbizalma, érezhették, hogyan kell ahhoz játszani, hogy bennmaradjunk a bajnokság élvonalában – nyilatkozta Milos Kruscsics, az Újpest szerb vezetőedzője.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Újpest–Kisvárda 2-1 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző. V: Vad II

Gólszerző: Simon K. (74.), Csongvai (90+3.), ill. Peteleu (67.)

A Szeged-Csanád–Fehérvár mérkőzést 20.00-tól játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.