A Veszprém túlbonyolította, de végül legyőzte a Kielcét

A minden bizonnyal csoportelső és a nagy valószínűséggel negyedik mérkőzésén egyik fél sem szakadt meg, a lengyel Kielce pihentette a kulcsembereit a hazai pályán még veretlen Veszprém otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Az edzők sem haltak bele a meccsbe, az első időkérést a 45. percben láthattuk, a vége kétgólos győzelem lett.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 20:23
SIPOS Adrián
Veszprém, 2022. március 3. A veszprémi Sipos Adrián (b) és a lengyel csapatban játszó Alex Dujsebajev (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - Lomza Vive Kielce mérkõzésen a Veszprém Arénában 2022. március 3-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában a Telekom Veszprém hazai pályán fogadta a B csoport első helyén álló lengyel Kielcét. A két csapat őszi meccsén simán, végig vezetve nyert hazai pályán a Kielce, a visszavágó előtt Talant Dujsebajev, a vendégek edzője, a korábbi magyar kapitány dicsérte a magyar csapatot

A Veszprém kapusedzője, Sterbik Árpád és a Kielce edzője diskurált:

Különösebb tétje, a Veszprém hazai veretlenségén kívül nem volt a meccsnek, hiszen korábban mindkét csapat bebiztosította a továbbjutását. Ahogy várható volt, felszabadult örömkézilabda folyt a pályán, egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel. Momir Ilics fia, Zoran és főleg a támadásban is igen hatékony Sipos Adrián volt kellemes meglepetés. Ligetvári Patrik egy gólt vállalt. 

Omar Jahja, az előző fordulóban, a Barcelona ellen formán kívül játszott egyiptomi átlövő pedig ilyen gólokat szerzett:

 

Ugyanakkor Kentin Mahé, a részben hazai rendezésű Eb vége óta legjobb veszprémi játékos volt a hazaiak legjobbja. 

A francia irányító megszerezte a 400. gólját veszprémi színekben.

Az ellenfél tényleg nem halt bele a meccsbe, Talant Dujsebajev csak az egyik fiát, Danit játszatta az első félidőben. 18-16-os veszprémi előnnyel ért véget az első félidő.

Borzasztóan kezdett a szünet után a Veszprém, 4-0-s rohammal vette át, vette vissza a vezetést a Kielce. Olejniczak, Sicko és Nahy volt a vendégek legjobbja. Bő húsz perccel a vége előtt Ilics kapust cserélt: Cupara váltotta Corralest. A vendégeknél Mateusz Kornecki szállt be védeni a tapasztalt Andreas Wolff helyén.

Lauge (pirosban) nagyot harcolt. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A 45. percben volt a meccs első időkérése. Mahé góljával már három góllal vezetett a Veszprém, sőt négy is volt az előny. Momir Ilics is úgy érezte (az 54. percben...), hogy eljött az időkérés ideje. Korneci bravúrjai után felzárkózott három gólra a Kielce. 

Egy perccel a vége előtt három volt az előny, de fél perccel a dudaszó előtt már csak egy. Végül Nenadics gólja kellett a biztosabb győzelemhez. 34-32 lett a vége.

A Veszprém megőrizte a veretlenségét hazai pályán az idei BL-szezonban. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Telekom Veszprém–Vive Kielce 34-32 (18-16) . Az élcsoport sorrendje: 1. Kielce, 2. Barcelona, 3. Paris SG, 4. Veszprém.  

Borítókép: Alex Dujsebajevre Sipos Adrián nagyon ügyelt (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.