Bombameglepetés: a nagy esélyes címvédő már az MK negyeddöntőjében elbukott

Debrecenben hatalmas meglepetéssel kezdődött meg a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntője. A bajnoki és MK-címvédő, az európai Bajnokok Ligájában nagyszerűen szerepelt Falco–Volvo Alpok Autó Szombathely az első negyeddöntőben 78-74-re kikapott a Naturtex–SZTE–Szedeák együttesétől.

2022. 03. 31. 15:17
© Cseh Gábor
20211222 Szombathely BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, D-CSOPORT, 6. FORDULÓ FALCO KC SZOMBATHELY–VEF RIGA kosárlabda mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: #9 Perl Zoltán Fotó: Cseh Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha volt kimagasló esélyese a férfiak Magyar Kupájának, az a Falco volt. A válogatottakkal teletűzdelt szombathelyi csapat magabiztosan nyerte meg a bajnokság alapszakaszát, a nemzetközi porondon is remekül szerepelt, a Bajnokok Ligájában a második csoportkörbe jutva sem vallott szégyent, ám most kínos meglepetés érte.

 

 

A kupa Debrecenben zajló nyolcas döntőjében a négy közé jutásért a Szegeddel játszott, amely az alapszakaszt csak a kilencedik helyen zárta, azaz papíron a két csapat között óriási a különbség. Az első negyed után hihettük, hogy a szegediek csak jól tartják magukat, mert 24-19-re vezettek. Ezt követően azonban kiderült, ennél jóval többről van szó. Bognár Kristóf és Tayler Persons szorgalmasan dobták a pontjaikat a többiek támogatásával, a Falcónál azonban Perl Zoltánt cserben hagyták a többiek, akik elvétve találtak a gyűrűbe. Különösen a magas emberek fogtak ki rossz napot, Golomán György, Keller Ákos és Boros Barac is rengeteget hibázott.

 

Fotó: Bb1.hu

A nagyszünetben 44-33-ra, a harmadik negyed után pedig 65-48-ra vezetett a Szeged, a 17 pontos különbség pedig már akár a meccs megnyerését is jelenthette volna, ám ekkor nagyon összeszedték magukat a szombathelyiek. Perl Zoltán továbbra is vitte a hátán a csapatot, Váradi Benedek feljavult mellé, javult a védekezés is, és az utolsó percre egy pontra felzárkózott a Falco. A vége előtt Bognár Kristóf dobott egy triplát, amire a címvédő már nem tudott válaszolni, így 78-74-re kikapott, és ezzel óriási meglepetésre kiesett, még csak négy közé sem került.

A Szegedből Bognár Kristóf 23, Tayler Perons 16, a Falcóból Perl Zoltán 31, Váradi Benedek 14 pontig jutott el.

A negyeddöntők további programja: DEAC–Alba Fehérvár 15.30, Körmend–Szolnok 18.00, Nyíregyháza–Kecskemét 20.30. Az elődöntőket pénteken, a döntőket pedig szombaton játsszák le.

Borítókép: Perl Zoltán egyedül kevés volt a Falco sikeréhez (Fotó: Cseh Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.