Jürgen Klopp szerint nem volt elég okos a Liverpool

Furcsa hangulatú nyilatkozatok születtek a Liverpool–Internazionale Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után kedd este. Az olaszok 1-0-ra nyertek az Anfield Roadon, mégis az angolok jutottak a negyeddöntőbe. Pedig Simone Inzaghi szerint összességében az övé volt a jobb csapat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 09. 7:21
null
Liverpool, 2022. március 8. Mohamed Salah, a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Liverpool - Internazionale mérkõzésen Liverpoolban 2022. március 8-án. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milánóban 2-0-s győzelmet aratott a Liverpool a párharc első meccsén, a Vörösök szurkolói elképzelni sem tudták, hogy innen veszélybe kerülhet a továbbjutásuk, ehhez képest izgulniuk kellett az Anfield Roadon.

Lautaro Martínez a 61. percben nagy gólt lőtt, ezzel szerzett vezetést az Inter, amely ha nem kerül emberhátrányba egy-két perccel később, talán még nagyobb galibát is okozhatott volna az angoloknak.

Így viszont „csak” 1-0-ra nyert idegenben, összesítésben tehát 2-1-gyel a Liverpool jutott tovább. Az olaszok természetesen nem érezték igazságosnak a kiesésüket.

– A párharc két meccse kiegyenlített volt, de az első találkozó utolsó negyedórája, az akkor bekapott két gól döntő volt – elevenítette fel Simone Inzaghi, az Inter edzője. – Akkor többet érdemeltünk volna az első hetvenöt percben, aztán a végén kétszer kapituláltunk. Az Anfielden a legjobbat nyújtottuk, amit tudunk, és a két meccs alapján mi voltunk a jobb csapat.

Mesteréhez hasonlóan csalódott volt Milan Skriniar, akit a meccs emberének választottak meg.

– Megmutattuk, milyen az igazi Inter, az ilyen meccsek tesznek minket erősebbé – beszélt büszkén az Inter szlovák védője. – Persze csalódottak vagyunk, amiért nem jutottunk tovább, mert hittünk benne, hogy képesek vagyunk rá az első pillanattól az utolsóig. Emelt fővel távozunk.

Jürgen Klopp kritikus hangot ütött meg a vereség után, hiányolta az erőt a Liverpoolból, de a német edző összességében nyugodt maradhatott, hiszen bejutott a csapata a negyeddöntőbe.

– Sokat kell mozogni és passzolni egy olyan csapat ellen, mint az Inter – kezdte Klopp. – Ezt tettük, de talán nem eléggé. Nem voltunk elég okosak. Ezért aztán a lehetőségeink sem voltak igazán nagyok. Egyszerű labdákat vesztettünk el, a letámadásunk nem volt hatékony. Nyilván nem jó érzés vereséget szenvedni, hazai pályán pláne. Elismerésem az ellenfélé, amely sok problémát okozott nekünk. A lényeg a továbbjutás, ez volt a fő cél.

Másként is alakulhatott volna a végeredmény, ha Mohamed Szalah nagyobb szerencsét tudhat a magáénak a meccsen, hiszen az egyiptomi támadó kétszer is kapufát lőtt. Szerinte megvoltak a helyzeteik, és emlékeztetett, nem a mostani vereség a fontos, hanem az idény képét meghatározó célok.

– Mindig fontos a győzelem – ismerte el Mohamed Szalah a vereséggel elért továbbjutás ellenére. – Háromszor találtuk el a kapufát, sok helyzetet kihagytunk. Ez megesik a futballban. A jó dolog, hogy továbbjutottunk. Mindenki meg akarja nyerni a BL-t és a Premier League-et, mi mindkettőért harcban vagyunk.

Borítókép: a Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Liverpool–Internazionale mérkőzésen Liverpoolban 2022. március 8-án. (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.