Liu Shaolin Sándor nem kárpótolhatja magát az olimpiáért

Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry sem vesz részt az áprilisra halasztott rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 12:57
LIU Shaoang; LIU Shaolin Sándor
Peking 2022 - Gyorskorcsolya - Liu Shaolin Sándort kizárták 1000 méteren Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos honlapján jelentette be a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, hogy Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry sem vesz részt az áprilisra halasztott rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. A montreali vb-t eredetileg március 18. és 20. között rendezték volna meg, ám a koronavírus-helyzet miatt április 8–10-re halasztották.

Az idény csúcseseménye nem a világbajnokság, hanem a pekingi olimpia volt a sportágban. A kínai fővárosban egy arany- és két bronzérmet szerzett a magyar csapat, az egyik bronzot a vegyes váltóban, amelynek Krueger és Liu Shaolin is tagja volt.

Az idősebb Liu fivér Pekingben emlékezetes módon elsőként ért célba az 1000 méteres versenyszám döntőjében, de kizárták, így nem szerzett egyéni érmet az olimpián. A MOKSZ bejelentésével már biztos, hogy ugyanezen a távon világbajnoki címét sem fogja megvédeni a huszonhat éves versenyző.

Amennyiben testvérével ellentétben részt vesz a montreali versenyen, Liu Shaoang két számban (500 m és összetett) is címvédőként lép jégre.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.