Rossi csatlakozott a szurkolókhoz: a VAR-t bírálta

Marco Rossi, magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elégedett a mieink teljesítményével a Szerbia ellen 1-0-ra elvesztett mérkőzésen, szerinte nem érdemeltünk vereséget, mert a vendégek győztes találatát kezezés előzte meg.

2022. 03. 24. 22:22
Marco Rossi Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Árulkodó a statisztika, teljesen kiegyenlítetett találkozó volt, egyetlen dolgot leszámítva, túl sok passzt rontottunk el. Jó volt a hozzáállás. A labdabirtoklásban javultunk. Igaz, Mitrovics második helyzeténél gólt érdemeltek volna a szerbek. Az első gólnál viszont szerintem nyilvánvaló kezezés volt. Öt percen át vizsgálták, s mégsem döntöttek jól. A ki nem kényszerített hibák számát csökkenteni kell – értékelte a Szerbia ellen 1-0-ra elvesztett barátságos mérkőzést nem elhallgatva a véleményét, miszerint a szerbek gólja szabálytalan volt.

Az újoncokról többször is kérdezték a kapitányt.

– Nagyon jól hozzáállást tapasztaltam. Callum Styles többet volt a sűrűjében, többször volt játékhelyzetben, de Ádám Martinra sem lehet panaszom – jegyezte meg, majd elmondta, Styles több pozícióban is bevethető, a bal oldalon bárhol, de akár a középpályán is.

Rossi beszélt arról is, hogy Észak-Íroroszág ellen változtatni fog, de hogy ki játszik majd, azon is múlik, ki mennyire lesz friss, illetve fáradt a következő napokban. A kapitány bízik benne, hogy Belfastban már is pályára léphet.

Budapest, Budapest, te csodás

Dragan Sztojkovics érthetően elégedetten értékelt:

– Jól fogadtak bennünket, Budapest csodás város, s nyertünk. Semmire sem panaszkodahatunk. A barátságos meccsek sajátja, hogy ilyenkor nem kell idegeskedni, lehet élvezni a meccset. Igaz, a második félidőben néhányszor mérges voltam, mert kihagytunk több ziccert is. A magyar és a szerb csapat is tetszetősen játszott. Olykor adtunk esélyt a magyaroknak, inkább mi álltunk közelebb az újabb gólszerzéshez. Van potenciál a magyar válogatottban, látható rajta a fejlődést, elismerésre méltó Marco Rossi munkája.

A szerbek szövetségi kapitánya kicsit értetlenkedett azon a magyar újságírói kérdésen, miért fontos az nekünk, hogy mire számít a következő meccsen, Dánia ellen. Aztán gyorsan megenyhült. Távozóban széttárta a kezeit, s úgy ismételte meg: Budapest gyönyörű!

Borítókép: Marco Rossi a barátságos meccsen is ezer fokon égett (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.