Sallai Roland győztes gólt rúgott a Német Kupában + videó

Öt magyar labdarúgó játszhat a legjobb négy között a Német Kupában. A Gulácsi Péter, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Leipzig és a Sallai Rolandot a soraiban tudó Freiburg, korábban pedig Schäfer András csapata, az Union Berlin is kiharcolta a részvételt az elődöntőben. A Freiburg győzelmét Sallai Roland szemfülességének köszönheti.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 7:16
SC Freiburg - Hertha BSC
SC Freiburg-Hertha BSC Fotó: Europress/AFP/PHILIPP VON DITFURTH
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép magyar siker a német futballban. A Sallai Rolandot a 72. perctől bevető Freiburg idegenben, a hosszabbítás utolsó percében harcolta ki a győzelmet és a továbbjutást a másodosztályú Bochum otthonában. Sallai egy könnyelműen eladott labdára csapott le a 120. percben és meg sem állt vele a kapuig. 

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt a kezdő sípszótól, Szoboszlai Dominikot a 75. perctől bevető Leipzig idegenben nyert 4-0-ra a Hannover ellen, s ezzel szintén bejutott a legjobb négy közé. 

A Német Kupa elődöntőjébe a három magyar érdekeltségű csapat (Union Berlin, Freiburg, Leipzig) mellett a Hamburg jutott. A sorsolást vasárnap tartják, a mérkőzésekre április 19-én és 20-án kerül sor, míg a finálét május 21-én a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Német Kupa negyeddöntő, eredmények: VfL Bochum–Freiburg 1-2 (1-1, 1-1) – hosszabbítás után, Hannover 96 (II.)–RB Leipzig 0-4 (0-2)

Hamburger SV (II.)–Karlsruhe (II.) 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – 11-esekkel: 3-2, Union Berlin–St. Pauli (II.) 2-1 (1-1).

Borítókép: Sallai Roland főszereplő volt a Bochum ellen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.