„Szétestünk, mint a bohócbicikli”

Két párharcban is a negyedik mérkőzést rendezik ma a jégkorong-bajnokság negyeddöntőjében. Az FTC a továbbjutás küszöbén áll, ha ismét győz a DVTK otthonában, akkor söpréssel jut túl a riválisán.

Magyar Nemzet
2022. 03. 06. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros szombaton vendégként is legyőzte a DVTK-t. Harmadszorra is szoros mérkőzésen. Kedden 3-2-re, szerdán, ugyancsak hazai pályán, a Tüskecsarnokban 4-3-ra, szombaton pedig Miskolcon 5-3-ra nyert. Összesítésben tehát már 3-0 az állás a címvédő javára.  Vasárnap 18.00-tól játsszák a negyedik meccset szintén Miskolcon, s ha a Fradi ismét nyer, akkor lezárhatja a párharcot.

A szombati meccset jól kezdte a DVTK, már az első percben előnybe került, a hatodik percben azonban már az FTC vezetett 3-1-re. Ennek ismeretében különösen érthető Tokaji Viktor, a hazaiak mesterének a nyilatkozata.

– Jól kezdtük a meccset, aztán annyira megnyugodtunk ettől, hogy gyorsan be is kaptunk hármat és tulajdonképpen szétestünk, mint a bohócbicikli. Az első harmad erről szólt, utána mikor megtaláltuk a saját játékunkat, onnantól egész jól sikerült a dolog. Szoros volt utána, de a Fradi a hibáinkból élt. Tudjuk, hogy nekünk ebben nagyon-nagyon sokat kell fejlődnünk és javulnunk ahhoz, hogy eredményesek lehessünk hosszú távon.

Ebből azt olvashatjuk ki, Tokaji Viktor mintha már beletörődött volna a párharc elvesztésébe.

Korábban játékosként is kortársa, Fodor Szabolcs érthetően felszabadultan értékelt.

– Ez is igazi hokicsemege, igazi rájátszásmeccs volt. Kemény férfias küzdelem. Laikus szemmel abszolút élvezhető volt a játék. Tartottuk magunkat a szisztémához, Mindenki fegyelmezett volt taktikailag. Azt csináltuk, ami kellett a győzelemhez.

A Fradi fölényének kulcsa kiolvasható Fodor Szabolcs szavaiból. A Fradi játékosai fizikálisan erősebbek, s ezzel határozottan élnek a jégen, olykor alaposan meggyötörve a miskolciakat. S persze a Fradi kapusa, Arany Gergely lényegesen rutinosabb Duschek Dávidnál.

A negyeddöntők állása:

Csíkszereda–MAC 2-0, a következő mérkőzés: MAC–Csíkszereda hétfő 18.00

FTC–DVTK 3-0, a következő mérkőzés: DVTK–FTC vasárnap 18.00

Debrecen–UTE 2-1, a következő mérkőzés: Debrecen–UTE vasárnap 14.05

Gyergyó–Brassó 2-0, a következő mérkőzés: Brassó–Gyergyó hétfő 17.30

Borítókép: A fradisták nyomás alatt tartják Duschek Dávid kapuját (Fotó: DVTK Jegesmedvék)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.