Szoboszlai gólpassza után úszta meg a vereséget a Leipzig

Döntetlen lett a magyar rangadó vége a Bundesliga 25. fordulójában. Sallai Roland Freiburgja egészen a hajráig vezetett Lipcsében, ám a végén a csereként beállt Szoboszlai Dominik gólpasszt adott, így 1-1 lett a vége.

Magyar Nemzet
2022. 03. 05. 17:28
RB Leipzig - SC Freiburg
05 March 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 25, RB Leipzig - SC Freiburg at the Red Bull Arena. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi in front of the Freiburg players on the ball. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA/Jan Woitas
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar főszereplőkben bízhattunk a BL-indulást érő negyedik helyért folytatott Bundesliga-rangadón, de a két csapat négy magyarjából csak ketten voltak kezdők. Hogy az RB Leipzig kapuját a csapatkapitány Gulácsi Péter védte, a védelemben pedig ugyancsak végig játszott Willi Orbán, nem keltett meglepetést, hiszen Domenico Tedesco edzőnél mindketten alapemberek.

Sallai Roland viszont nem volt kezdő a Freiburgban, hiába lőtt győztes gólt csütörtökön a Bochum ellen a 120. percben megnyert kupanegyeddöntőben. Ez volt tavaly augusztus óta az első találata a válogatott szélsőnek, aki februárban egyre javuló formát mutatott.

A Leipzignél pedig Szoboszlai Dominik volt csak csere, ami újabb jelzés arra, hogy Tedesco jelenleg másokban jobban bízik.

Maga a meccs a Freiburg szája íze szerint alakult. A vendégek szervezetten védekeztek, a Leipzig nem tudta feltörni a falat, amelyet Christian Streich csapata emelt. Ugyanakkor a vendégek éltek a lehetőséggel, amire vártak: a 38. percben a lipcsei védelem hibáját kihasználva gyors akciót vezetett a Freiburg, Ermedin Demirovic emelt Gulácsi fölött a kapuba – 0-1.

Szünet után a Leipzig továbbra sem tudott ellenfele fölé kerekedni, de legalább egy-két helyzete már akadt, André Silva azonban nem tudott egyenlíteni. A hajrában mindkét csapat frissíteni akart támadásban, ekkor érkezett egyszerre a pályára Szoboszlai a lipcseieknél, Sallai pedig a vendégeknél. 

Mindketten jól szálltak be a meccsbe, de előbbi került főszerepbe.

A 90. percben Szoboszlai passza után Angelino lőtte ki a bal alsót – 1-1.

A pontmentéssel a Leipzig megőrizte a negyedik helyét, a Freiburg pedig maradt ötödik, de így vasárnap a Hoffenheim mindkét csapatot megelőzheti, ha győz Kölnben.

Miután Sallai is beszállt, kb. negyedóráig négy magyar volt a pályán Fotó: AFP/Tobias Schwarz

A forduló másik rangadóján az éllovas Bayern München hazai pályán 1-1-et játszott a harmadik Bayer Leverkusennel. Pedig Niklas Süle találatával már a 18. percben vezettek a bajorok, de Thomas Müller öngóljával még az első félidőben kiegyenlített a Leverkusen.

Tovább mélyült a Hertha válsága, amely odahaza 4-1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurttól. Dárdai Márton sérülés miatt ezúttal sem játszott a berlinieknél, akik zsinórban negyedszer veszítettek, 2022-ben nyolc meccsen mindössze két pontot szereztek, és már az osztályozós, 16. helyre csúsztak vissza a tabellán.

A Wolfsburg otthonában 1-0-s vereséget szenvedett Union Berlinben Schäfer András ugyancsak sérülés miatt nem volt kerettag.

Borítókép: Gulácsi Péter védés közben a Leipzig–Freiburg meccsen (Fotó: AFP/DPA/Jan Woitas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.