Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Csertői nem kertel: ha nem nyer Debrecenben, kiesik a Gyirmót

A DVSC–Gyirmót találkozóval kezdődik péntek este a 28. forduló a labdarúgó NB I-ben. A Debrecen jelenleg hat ponttal van a már kiesőhelyen lévő riválisa előtt. Egyszerű a matek, ha nyer a Loki, megkönnyebbülhet, ha viszont kikap, akkor a drukkerek tövig rághatják a körmüket a bajnoki hajrában. Csertői Aurél a vendégek mestere nem kertel: ha nem nyer Debrecenben, kiesik a Gyirmót

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 12:06
Forrás: Gyirmót FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A bajnoki hajrában minden egyes pont megszerzése nagyon fontos, hiszen már csak hat mérkőzés van hátra a pontvadászatból. A Gyirmót elleni összecsapás különösen nagy téttel bír a táblázaton elfoglalt helyezések miatt, kemény összecsapásra számítok. A vendégeknek ez az egyik utolsó esélye a bennmaradás kiharcolására, mindent beleadnak majd, de mi sem teszünk másképp. A csapat átérzi a meccs súlyát, tudjuk, hogy nagy energiát kell fektetnünk a találkozóba. Tisztában vagyunk azzal, hogy a pénteki mérkőzés mennyire fontos a szurkolóink számára is, ennek megfelelően készülünk – nyilatkozta szépen élére vasalva, a jól ismert borzalmas szakzsargonokkal sűrűn teletűzdelve Joan Carrillo a DVSC honlapjának. Kivételesen nézzük el neki a magyar nyelv ismeretének a hiányát.

Kollégája, Csertői Aurél, a Gyirmót edzője bezzeg nem beszélt mellé.

– Tisztában vagyunk a helyzetünkkel. Mondhatom azt is, ez olyan mérkőzés, ami eldöntheti, hogy van-e még remény, vagy nincs remény. Győzelem esetén még van lehetőségünk, ha viszont kikapunk, akkor nagyon kevés marad, hogy bennmaradjunk – mondta ki a rutinos edző, majd arról is beszélt, mi a Gyirmót gondja.

– Az eddigi mérkőzéseinken mindig partiban voltunk az ellenfeleinkkel, még a vesztes meccseken is. Az utolsó hazain (a Puskás Akadémia elleni 1-1 alkalmával – a szerk.) jobbak is voltunk az ellenfélnél, az eredményekben ez sajnos nem realizálódik. Csak a három pont számít, ebben gyengék vagyunk.

Az ősszel a Debrecen odahaza 5-0-ra kiütötte az ellenfelét, majd Gyirmóton 0-0-s döntetlent játszott a két csapat. Csertői nem számíthat a sérült Zeke Márióra és az eltiltott Varga Barnabásra, szerinte nem a harcosság dönt majd a két csapat között, hanem az, hogy melyik fog ki jobb napot.

A forduló rangadóját a második helyezett Puskás Akadémia és a harmadik Kisvárda vívja vasárnap.

NB I, 28. forduló:

Péntek:
Debrecen–Gyirmót 20.00

Szombat:
Újpest–ZTE 15.00
Paks–MTK 17.00
Honvéd–Ferencváros 19.30

Vasárnap:
Mezőkövesd–Fehérvár 14.30
Puskás Akadémia–Kisvárda 17.00

Borítókép: Csertői Aurél elszántan, de tiszta fejjel készül a mérkőzésre (Fotó: Gyirmót FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.